Halloween

2017.11.01. 09:33

Jó volt a buli éjszaka? Segítünk a másnaposságban!

Veszprémben is tömve voltak a helyek bulizó, beöltözött fiatalokkal. Bizonyára nem volt kellemes a ma reggeli ébredés.

Horváth Virág

Túl sok halloweeni bloody braint ittál a Szigonyban? Csoda, hogy másnapos vagy?

Van egy éles határ, vagy inkább nevezzük szakadéknak, ami alapján könnyedén el lehet választani a „neked jó, te még fiatal vagy”, és a „nem kérek töményet, mert holnap kutya másnapos leszek” típusú embert. A pont, amikor valaki eléri azt a szintet, hogy már nem mer töményet inni, vagy ha mégis megteszi, másnap nem lesz benne köszönet, olyan 25-30 év körül jön el.

Túl sok halloweeni bloody braint ittál a Szigonyban? Csoda, hogy másnapos vagy?

Rengeteg praktika, és néphiedelem szól erről az állapotról, de a tapasztalat mindennél többet ér:

  • Igyál vizet! – Noha azt mondják másnap reggel kell sok folyadékot inni, azért én inkább a megelőzésben hiszek, tehát az este folyamán igyál meg egy, másfél liter vizet. A másnap reggel garantáltan nem lesz olyan szörnyű.
  • Szénhidrát – Ezt szintén utólagosan ajánlják, de ha a buli végén benyomsz egy jó nagy duplahúsos hambit, nemcsak hogy a világ legfinomabb ételének fogod gondolni, de másnap a világ legjobb döntésének is.
  • Kefír – Ez tényleg másnap reggelre való. Tejet ne (!), de egy kis kefírt érdemes elmajszolni kiflivéggel, jót tesz a gyomrodban forrongó viharnak.
  • Kávé + fájdalomcsillapító – A legyőzhetetlen páros. A koffein érösszehúzó hatású, azaz szűkíti az agyi vérereket, és csökkenti a fejfájást. A fájdalomcsillapítóval egyértelmű lesz a siker.
  • Sör – Ha még van gusztusod, akkor valóban jó lehet másnaposság ellen az aznaposság.
  • Anyu húslevese – Szigorúan csak az anyukák finom, meleg levese okoz józanodást, és az a szúrós tekintet, amit az elfogyasztása közben a tarkódon érzel. Bűntudat + meleg folyadék: ennél józanabb már nem lehetsz.
  • Az utolsó tipp már azoknak szól, akik mindent, de MINDENT kipróbáltak, mégis úgy érzik, hogy egy satuban van a fejük, és apró manók kánkánoznak a gyomrukban: Ereszd le a redőnyt, csomagold be magad egy pokrócba, és várd a következő nap kezdetét!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában