az Önök véleménye

2018.02.19. 11:14

Olvasóink szavaztak: részt vettek a Házasság hete veszprémi rendezvényein?

A múlt héten tettük fel ezt a kérdést olvasóinknak, most mutatjuk a válaszokat.

veol.hu

A válaszadók túlnyomó többsége, hetvenhárom százaléka nem vett részt az országos sorozat helyi programjaiban.

Húsz százalék úgy nyilatkozott, hogy nem ismeri a rendezvény.

Mindössze hat százalék szavazott úgy, hogy mindenképp jelen lesz.

Pedig panaszra nem lehetett ok, igazán remek programok közül válogathattunk. Múlt vasárnap istentisztelettel nyitották meg a rendezvényt a Kálvin János parki református templomban.  Ahogyan a Házasság hete korábbi alkalmain, most is megáldották a házaspárokat az istentisztelet végén.

A Lackó Dezső Múzeumban ismeretterjesztő előadást hallhatunk a mézeskalácsról, valamint a párválasztás, jegyesség és házasságkötés körüli szokásokról, majd a herendi Somodi Műhely tartottak mézesszívkészítő workshopot. A programon részt vevők a Házasság Hete című rendezvénysorozat jelképévé vált, hatalmas mézeskaláccsal is találkozhattak.

A házasság hetén nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek családi szerepéről, problémáiról is halhattunk előadásokat, például a kamaszkori változásokról. Kreatív részvételre is lehetőség volt: a Kukkantó Baráti Kör Egyesület rajzpályázatot írt ki az alkalomra. Itt húsz díjat adtak át a szombati díjátadón. Az „Erőforrásom a család” címmel kiírt felhívásra közel százötven pályamunka érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában