kedvelt a nyaksál

2018.02.03. 09:00

Tűnjön ki a tömegből a vőlegény is

Az esküvőknek két fontos szereplője van, ezért, bár kevés szó esik róla, nagy figyelmet kell fordítani a vőlegény öltözékére is.

Molnár Sándor

A színek tekintetében kedveltek a kékes árnyalatok, a középkéktől az acélkéken át egészen a sötétekig –tudtuk meg Dubicsné M.Zitától

Passzoljon a menyasszony ruhájához, legyen tökéletes, de érezze jól magát benne a férjjelölt a nagy napon.

Úgy, ahogy a menyasszony esetében is időben el kell kezdeni az előkészületeket, a vőlegény sem hagyhatja az utolsó pillanatra a ruha, a cipő és a kiegészítők kiválasztását. Érdemes vagy a barátok, vagy szakember véleményét is kikérni a választáskor, hogy az alakjának és a stílusának megfelelő öltözéket válasszon. Állítólag, ilyen esetekben a hölgyek őszintébben mondanak kritikát.

A színek tekintetében kedveltek a kékes árnyalatok, a középkéktől az acélkéken át egészen a sötétekig –tudtuk meg Dubicsné M.Zitától

Az öltönyöknél az idei évben is a karcsúsított fazon marad divatban. Jól mutat a zakón egy kis díszítés, egy keskeny csík a mellény brokátanyagából. A színek tekintetében kedveltek a kékes árnyalatok, a középkéktől az acélkéken át egészen a sötétekig. A fiatalok hagyományos nyakkendőt már ritkábban választanak. A nyaksál a divatos manapság, amely egy nyakkendőtűvel még jobban kiemelhető, hogy a vőlegény is kitűnjön a többi férfivendég közül – vélekedik Dubicsné M. Zita, az egyik veszprémi esküvőiruha-szalon üzletvezetője. Kiderül az is, hogy ha az öltöny anyagát nézzük, a kevert szálas gyapjú a favorit, kicsit fényes, selyemfényes változatban. Ma már praktikus megoldásokat is találnak a házasulandó férfiak a kínálatban. Például a zakó gallérjáról a díszítőrész később lebontható, így az esküvő után, hagyományos öltönyként funkcionálhat az elegáns alkalmi ruházat. A mellény továbbra is divat, hiszen az este folyamán, ha lazítani akar az ifjú férj és leveszi a zakóját, akkor egy elegáns mellényben még mindig jól mutat az ünneplő sokadalomban. Az öltöny szövetanyagából készült, brokáttal díszített mellény a menő.

Az ing kiválasztásánál a menyasszony ruhájának a színéhez érdemes igazodni. Fehér ruhához fehér ing, ekrühöz (nagyon halvány barnás színű) hasonló árnyalatú ing illik. Divatba jött a kicsit púderes árnyalat is a menyasszonyi ruháknál, természetesen ehhez is lehet alkalmazkodni az ing színével. Fontos, hogy a cipő is passzoljon a ruházathoz. Ma már kék bőrcipők is vásárolhatók, de a kék öltönyhöz barna árnyalatú cipő is felvehető.

Természetesen fekete öltönyhöz fekete, világoshoz világos cipő javasolt az esküvőn is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában