csodás receptekkel kényeztetnek minket!

2018.07.13. 10:30

Olvasóink a tűzhelynél: cinkés pergelt káposzta is készült

Mielőtt a madárvédők megijednének és tiltakoznának, a pergelt káposzta cinkével egy ősi erdélyi étel, és cinkének a burgonyás tésztadarabkákat nevezik.

Napló

Antalné Balogh Mária lányával, Szimónával egy ősi, erdélyi ételt készített

Olvasóink receptjei alapján több mint 150 finomságot főztek, sütöttek

Ezt a finomságot saját szájíze szerint Antalné Balogh Mária készítette el lányával, Szimónával lapunk szakácskönyves főzésén. A szakácsok, cukrászok olvasóink receptjei alapján több mint 150 finomságot főztek, sütöttek.

A Hétköznapok és ünnepek ételei olvasóinktól című albumba több ezer receptet küldtek be előfizetőink. Prohászka Béla mesterszakácsnak, a könyv lektorának vezetésével választotta ki a zsűri az általa legjobbnak tartott alkotásokat. Ismét voltak csúcstartók, akik húsz, harminc recepttel jelentkeztek.

– Öröm az olvasókkal együtt dolgozni, mert rengeteg értékes receptet osztottak meg velünk idén is – ecsetelte a kiadvány lektora. – Ezekből mindenki profitálhat a konyhában, majd az asztalnál a család, a barátok előtt. Elsősorban a család kedvenceit küldték be, mert ez más családok kedvence is lehet.

Antalné Balogh Mária lányával, Szimónával egy ősi, erdélyi ételt készített

Az ételeket Prohászka Béla mellett Tímár András, Tímár Albin, Horváth Ferenc, Csonka Zsolt, Drimba Péter, Magyar Valéria és Szűcsné Schmidt Anna szakácsok, valamint Rajki István és Rajki Beáta cukrászok készítették el. Újdonság ősszel megjelenő albumunkban, hogy a szakemberek Séf a konyhában címmel szólnak arról, ők miként sütnek, főznek otthon a hétköznapokon és az ünnepeken, és egy-egy recepttel is szolgálnak. A könyv fejezetei: hideg és meleg előételek, levesek, főételek, külön tésztás ételek, street food, desszertek.

Férfi a konyhában

Több olvasónk maga készíthette el receptje alapján a kötetbe kerülő ételét. Szekeres Lajos csirkemelles, tésztás étellel rukkolt elő, vele tartott a felesége is.

– Általában én tesztelem a nejem újdonságait, most fordult a kocka, és azt mondta az otthoni kóstolás után, hogy bátran ajánlhatom másoknak is az ételt – hangsúlyozta Szekeres Lajos. Neje kiemelte, azért is jók ezek a szakácskönyvek, mert mások receptjeiből is tanulhatnak, illetve előkerülnek már-már feledésbe merült ételek, sokszor egy kicsit átgondolva.

Antalné Balogh Mária hangsúlyozta, nagyon sokszor süt-főz otthon 24 éves Szimóna lányával, és ezáltal ő is egyre több étel elkészítését sajátítja el.

Prohászka Béla kitért arra, mindegyik ételt másmilyen tányérban, díszítéssel, hangulati elemekkel tálalták a fotózásra, több mint ezer kelléket és nyolcszáz alapanyagot használtak. A munka során Imre György fotóriporter, Adorján Éva stylist és Szép Éva stylistasszisztens nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a finom ételek jól is mutassanak a készülő kiadványban. Imre György kiemelte, fejezetenként más és más stílusú, hangulatú lesz a háttér, és különleges borító is készül, mely nem csak egy ételfotót tartalmaz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában