VeolRecept

2018.08.01. 15:51

A nyár sztárja: a cukkini – videó

A VeolRecept sorozatában ismét egy gyors, könnyű és diétás nyári ételt mutatunk be. Irány a konyha!

Horváth Virág

Az ihletet ezúttal is a mindmegette.hu-ról merítettük. 14 féle módját mutatják be annak, ahogy a cukkinit meg lehet tölteni, mi viszont egy tizenötödik variációt mutatunk most meg a végeláthatatlan sok kombinációból.

A cukkini vitathatatlanul a nyár sztárja: semleges íze miatt számtalan úton-módon felhasználható, lédús, roppanós, gyorsan elkészíthető, olcsó, kalóriaszegény és egészséges.

A mostani részben csirkével és tojással töltött cukkinihajót mutatunk be, igazi fehérjebomba!

Hozzávalók:

2 tölthető cukkini

fél kiló csirkemell

6 db tojás

3 ek tejföl

1 sárgarépa

kakukkfű, só, bors, fokhagymaszirom, pirospaprika ízlés szerint

Elkészítése:

A csirkemellet mi nagyon apró kockákra vágtuk, de nyugodtan le is darálhatjuk akár. Ezt nagyon kevés olívaolajon megpirítjuk, majd 1 dl vízzel felöntjük. Szórunk rá pirospaprikát (a színe és íze miatt is!), sót, borsot, és kakukkfüvet. A kakukkfűtől egyáltalán nem kell félni, jól passzol a csirkemellhez, és könnyed ízt varázsol neki. Amíg a fűszeres csirkemellünk fedő alatt fő, megtisztítjuk a főtt tojást, majd 3 evőkanál tejföllel és egy villa segítségével szétnyomkodjuk, hogy kenhetővé váljon. Ízlés szerint fűszerezzük.

Ennyi idő alatt a hús megfőtt annyira, hogy ráboríthatjuk a lereszelt sárgarépát, összekeverjük vele, és továbbra is fedő alatt főzzük. Ha az eddigi víz elpárolgott, azt pótoljuk.

A két tölthető cukkinit megpucoljuk, hosszában ketté vágjuk, és egy kanál segítségével kiszedjük a magokat belőle. Ahhoz, hogy könnyebben megálljanak majd a tepsiben a vájattal ellentétel oldalon egy apró csíkot hosszában kimetszve a zöldségből készíthetünk talpat neki.

Olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük a cukkinihajókat egymás mellé talppal lefelé. Az elkészült sárgarépát, húsos pépet a cukkinihajók aljába kanalazzuk. Erre a húsrétegre pedig elegyengetjük a tejfölös tojást.

Végezetük sajtot reszelünk a hajócskákra, és már mehet is a sütőbe. Mivel a cukkinin kívül minden hozzávalónk készen van, csak annyi ideig hagyjuk a sütőben, amíg a cukkini megpuhul, de nem esik szét.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában