Jótékony cseppekkel

2018.10.13. 07:00

Az illóolajok mindegyike kedvező hatású a szervezetünkre

Vannak olyan, gyógyszerkönyvi tisztaságú illóolajok, amelyek azon túl, hogy hangulatunkat pozitív irányba befolyásolják, szervezetünkre is jó hatással vannak.

Borsos Renáta

Fülöp Bea a családjában használja a jótékony hatású, magas tisztaságú aromaolajokat Fotó: Borsos Renáta

Az illóolajokat évezredekkel ezelőtt nagyon komolyan használták az egészség megőrzése érdekében. A sokáig feledésbe merült alternatív gyógymód ismét utat tört magának. Fülöp Bea, a természetes gyógymódok terapeutája évekkel ezelőtt a Természetes Gyógymódok Szabadegyetemén került kapcsolatba az aromaterápiás, száz százalékos tisztaságú illóolajokkal.

Fülöp Bea a családjában használja a jótékony hatású, magas tisztaságú aromaolajokat Fotó: Borsos Renáta

Bea rendszeresen tart úgynevezett aromazsúrokat, ahol ezen alternatív egészségmegőrzésben és helyreállí­tásban hatékony segítséget nyújtó il­lóolajok hatásáról beszél nőtársainak, mert úgy véli, minden családban kell, hogy le­gyen egy gyógyító. Esetükben természetesen ő az. Ez persze nem azt jelenti, hogy ha indokolt, akkor nem mennek el az orvoshoz, hanem inkább azt, hogy egészségük megőrzését tartja mindig elsődlegesnek. Enyhe panaszokat különféle olajokkal kezel. Amikor szükséges, akkor pedig a gyógy­szeres terápia mellé kiegészítésként alkalmazza azokat a gyorsabb felépülés érdekében. Léteznek olyan olajok, amelyeket belsőleg szintén fogyaszt a család, mert rövid időn belül sejtszinten fejtik ki áldásos hatásukat. Mivel fűben-fában az orvosság, Fülöp Bea úgy véli, érdemes a felesleges gyógyszer-használatot elkerülni és a természetes, szelíd, ősi gyógymódnak teret engedni.

A legfontosabb gyógyszerkönyvi tisztaságú alapolajokkal kapcsolatban az alábbi gondolatokat osztotta meg: – Létezik az olajok királya, a tömjén, mely sejtregeneráló, sebgyógyító, hangulatjavító, egy igazi csodaszer. A levendula, mely ideális sebeknél, horzsolásnál, szúnyogcsípésnél, külsőleg alkalmazva fejti ki hatását. Amellett remek fertőtlenítő, izomlazító, fájdalomcsillapító, valamint nyugtató. Egy csepp elég a párnára, elalvás előtt, annyi már segíti a nyugodt éjszakai pihenést.

A citromolaj, fertőtlenítő, légúttisztító és hangulatjavító. Belsőleg is fogyaszthatjuk (a gyógyszerkönyvi mi­nőségűeket), egy cseppet egy pohár szobahőmérsékletű vízbe csöppentve. Igazi napindító, hatékony az emésztésre, erősíti az immunrendszert. A borsmentáról sem illik elfeledkezni, hűsít, nyugtat, antibakteriális, gombaellenes, vírusölő és görcsoldó. Az oreganó, baktériumölő, légúttisztító,a szemölcsök és a korpás haj kiváló gyógyítója. A teafaolaj szintén erős gomba- és vírusölő. Érdemes őket beszerezni a házipatikánkba – mondta a terapeuta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában