ki mit tud

2019.05.17. 16:00

Színpadra vitték tehetségüket a roma fiatalok

Magyarország kormánya, a Belügyminisztérium és a magyar rendőrség kiemelt figyelmet fordít évek óta arra, hogy a megkülönböztetést, a szegregációt minél inkább háttérbe szorítsa, és a lehetőségekhez mérten, mielőbb megszüntesse. Erre a mostani rendezvény tökéletesen alkalmas, hangsúlyozta Fellegi Norbert ezredes, megbízott rendőr-főkapitány, a roma Ki mit tud? megnyitóján, pénteken, a rendőrség színháztermében.

Kovács Erika

-Óriási megtiszteltetés a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) számára, hogy egy ilyen rendezvényt megszervezhet, fogalmazott Fellegi Norbert ezredes.

A megbízott megyei rendőr-főkapitány köszönetet mondott oktatóknak, nevelőknek, szülőknek, akik lehetővé tették, hogy a gyermekek felléphessenek, megmutathassák, mit tudnak, és – mint mondta- a verseny elsősorban a szórakozásról szóljon! Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere üdvözölte, hogy évente megszervezik a fiataloknak szóló tehetségkutatót a rendőrségen. –Nekünk kötelességünk, hogy itt legyünk, támogassuk a fellépőket, vélekedett, majd kiemelte a kultúra jelentőségét, amelyből ízelítőt adnak a gyermekek.

Negyven fellépő, harminc produkcióval készült
Fotó: Penovác Károly

Vándorfi László, a Pannon Várszínház direktora, a zsűri elnöke azt ígérte, a kíváncsiság és szeretet mentén értékelik a produkciókat. Borbély Zoltán, alezredes, a VMRFK közrendvédelmi osztályvezetője, a Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport vezetője, a Ki mit tud? főszervezője elmondta, Kalányos Mária, a tavalyi győztes az országos versenyen második lett, felkérést kapott veszprémi színházi fellépésre, és egy országos tehetségkutatóba is. A különdíjas gyerekek szintén veszprémi színházban mutatkozhatnak be. Ezúttal negyven fellépő érkezett, akik harminc produkciót mutatnak be, különféle műfajban.

Szekeres Kornél címzetes őrnagy, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság roma kisebbségi összekötője hosszan sorolta a híres roma származású művészeket, Rupa Éva, a Veszprém Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke pedig üdvözölte a roma fiatalok fellépési lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában