Hit, derű, optimizmus

2019.06.26. 14:00

Isten éltesse sokáig a kilencvenéves gannai Mariska nénit!

Népes családja körében ünnepelte kilencvenedik születésnapját Ábrahám Károlyné Mariska néni, akit a faluja nevében Nagy Ottó polgármester és Buthi Ferenc alpolgármester is felköszöntött.

Polgár Tibor

Ábrahám Károlynét köszönti a faluja nevében Buthi Ferenc és Nagy Ottó

Forrás: Napló

A gannai művelődési házban tartott ünnepségen a családtagok köszöntése után Nagy Ottó úgy fogalmazott, Mariska néni mindig aktív tagja volt a településnek, részt vett a község rendezvényein, a helyi nyugdíjasok közös kirándulásain. Emellett aktív tagja az egyházközségnek is, hiszen rendszeresen eljár az otthonától mintegy egy kilométerre található templomba.

– Nekünk, fiatalabbaknak a megélt 90 év egy felfoghatatlan, el nem érhetőnek tűnő életkor. Ön Isten kegyelméből megélhette ezt a tiszteletet parancsoló időt – jegyezte meg a polgármester. Hozzáfűzte, Ábrahám Károlynét mindig mosolygós, kedves, derűs és szorgalmas asszonyként ismerte.

Ábrahám Károlynét köszönti a faluja nevében Buthi Ferenc és Nagy Ottó
Fotó: Napló

– Fiatal asszonyként Karcsi bácsi oldalán a sokgyermekes családok teljes embert kívánó feladatát, a gyermeknevelés és a háztartásvezetés nem könnyű feladatát végezte. Elismerésben részesítették, mert két lánya mellett hat olyan fiúgyermeket nevelt fel, akik alkalmasak voltak katonaként a haza szolgálatára. A hosszú élet elfogadhatatlan velejárója, hogy nemcsak a mindennapok derűs, napos oldalát éli meg az ember, hanem bizony a szomorú, árnyékos oldalon is elhalad a lét kereke.

Önt is megpróbáltatások elé állította sok közeli hozzátartozójának az elvesztése. De vallásosságának, optimista természetének és erős lelkületének köszönhetően mindig fölül tudott kerekedni a szomorúságon. Szívből kívánom, hogy még sok éven keresztül, jó egészségben, az öntől megszokott, optimista szemlélettel éljen gyermekei, unokái, dédunokái és a gannaiak örömére – hangsúlyozta köszöntőjében Nagy Ottó.

A polgármester kiemelte: a gannaiak számára nagy öröm, hogy a település idősei közül egyre többen csatlakoznak a 90 esztendősök klubjához. Az ünnepségen Nagy Ottó és Buthi Ferenc a község nevében virágcsokorral és tortával is gratulált a kerek születésnaphoz a jó egészségnek örvendő Mariska néninek, egyúttal átnyújtották az ünnepeltnek Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő oklevelét, mely a szépkorúak iránti tiszteletet, hálát fejezi ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában