Középpontban a kreativitás

2019.06.29. 11:00

Ügyes kezű gyerekek az ajkai kézművestáborban

Több mint egy évtizedes hagyománya van a művelődési központ gyermek- és ifjúsági programszervezői – Viaszné Meinczinger Katalin és Horváth Rita – által szervezett és megtartott kézműves napközis tábornak.

Borsos Renáta

A kreatív, ügyes kezek által szebbnél szebb alkotások születtek

Fotó: Györkös József

A diákok kézügyességének fejlesztésére irányuló tábor iránt ismét nagy volt az érdeklődés. Az utóbbi néhány évhez hasonlóan idén is két turnusban változatos technikákkal és anyagokkal ismerkedhetnek a gyerekek. A közösségi alkotás koncepciója alapján, a gyerekek a táborvezetők és vendégelőadók segítségével főként az újrahasznosított kézműveskedés témakörében merülhetnek el, olyan tárgyakat készítenek, amiket a mindennapjaik során használni tudnak.

A kreatív, ügyes kezek által szebbnél szebb alkotások születtek
Fotó: Györkös József

A kreatív alkotói folyamat során elsajátítják a divatos decoupage technikát, a bőrözésnél a két tűvarrást és a stencilezést mint trendi dekorálási módszert. Változatos és különleges anyagokkal – papírral, bőrrel, csipkével – dolgoznak. Az ügyes kezek által alkotott tárgyakból pedig táborzáró programként kiállítást rendeznek, hogy a szülőknek, rokonoknak, barátoknak alkalmuk legyen megtekinteni a szebbnél szebb fa tolltartókat, a csipkével díszített mécses­tartókat, hűtőmágneseket és egyéb tetszetős alkotásokat.

Viaszné Meinczinger Katalin elmondta, a napi foglalkozásokat mindennap megbontják, és szabad foglalkozás jegyében játszóteres programmal készülnek. Kirándulásra is jut idő a badacsonyörsi Folly Arborétum festői környezetében, illetve a Salföldi Majorban töltődnek a gyerekek az első hetes nyári kézművestábor alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában