Gőzfelhős kirándulás

2019.07.07. 07:00

Külföldre is indulnak muzeális élményvonatok

Egyre kedveltebbek a MÁV nosztalgia­utazásai, amelyek nemcsak nyáron, hanem az év minden szakában kínálnak programokat.

Nosztalgia-, élmény- és emlékutazásokat egyaránt szervez a vasúttársaság Fotó: MÁV

A Bivalyként is emlegetett 424-es gőzmozdony vontatta muzeális kocsikban utazhattak azok a szerencsések, akik június 29-én részt vettek a Székesfehérvár–Tapolca-vasút­vonal átadásának 110. évfordulója alkalmából szervezett emlékkiránduláson.

Nosztalgia-, élmény- és emlékutazásokat egyaránt szervez a vasúttársaság
Fotó: MÁV

Az élményt fokozta, hogy a sínpálya a Balaton partján olyan vasútállomások mellett vezet el, amelyek közül a legtöbb még a nagy nyári vonatozások fénykorát idézi. A régi utazások hangulatához hozzátartozott a büfékocsi, ahol kézműves sört kóstolhattak az utasok. A következő kirándulás a festői szépségű Duna-kanyarba indul július 13-án Kismaros, Nagymaros, Zebegény és Szob érintésével. A nyár folyamán még a 424-essel a Tisza fővárosába, Szolnokra is szerveznek utazást (augusztus 31-én).

Élményvonatok indulnak külföldi célpontokkal is Buda­pestről júliusban és augusztusban. Népszerű a Semmering expressz, mely a világ első magashegyi vasútvonalán halad át Ausztriában. Élménydús programot ígér a szlovéniai Bledi-tóhoz induló nosztalgia-­különvonat, s iga­zi történelmi utazást jelent az ismét útnak induló Isonzó expressz az első világháborús frontok olaszországi hadszíntereire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában