cseberei juniális

2019.07.05. 07:00

Új-zélandi bárány is főtt a tobruki strandon

Minden várakozást felülmúlt a huszonkettedik alkalommal megrendezett cseberei juniális Balatonfűzfőn, a tobruki strandon. Nagyon sokan jöttek el a gyönyörű fürdőhelyre, megkóstolni a finom ételeket és megtekinteni a színes, változatos programokat.

Szendi Péter

A főzőversenyt a Gulyás Huszárok nyerték meg, akik marhagulyást készítettek petrezselymes galuskával Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Idén kilenc csapat nevezett be a gulyásfőző versenybe. Voltak, akik sertésből, marhából, de volt olyan alakulat, akik új-zélandi bárányból főztek a kondérokban. A zsűri tagjai Maurer István mesterszakács, Varjú Lajos önkormányzati képviselő és Kontics Ferencné, a VÁCISZ elnöke voltak. A versenybizottságnak nehéz dolga volt, hiszen finomabbnál finomabb ételek készültek – tudtuk meg Maurer Istvántól, a zsűri elnökétől. Elmondta, hogy a csapatok igyekeztek odafigyelni a fűszerezésre, de akadt arra is példa, hogy a hús nem kellőképpen főtt meg, vagy esetleg sűrű volt a gulyás, összességében azonban elégedett volt a versenyzőkkel. A főzőversenyt a Gulyás Huszárok nyerték meg, akik marhagulyást készítettek petrezselymes galuskával.

A főzőversenyt a Gulyás Huszárok nyerték meg, akik marhagulyást készítettek petrezselymes galuskával Fotó: Szendi Péter

A rendezvényt a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár szervezte. Igyekeztek úgy összeállítani a programokat, hogy minden korosztály megtalálja a maga kedvelt eseményét. Jó ebédhez szól a nóta címmel Tóth István zenész lépett fel, majd Irány a cirkusz címmel interaktív gyerekműsort tartott a Pesti Színpad. A Kid Rock and Roll műsora szintén emelte a rendezvény hangulatát. Putics-Bondor Virág és csapata zenés tornát tartott, amelyhez sokan csatlakoztak. A Fűzfő Hagyományőrző és Nosztalgia Táncklub, a Vidám Fiúk és a Yildizlar Hastánccsoport, kihasználva a hazai pálya előnyeit, hatalmas tapsot kapott. Udvarhelyi Boglárka és Pomlényi Péter operetténekesek még a közönséget is többször megénekeltették.

A balatonkenesei Conestoga Country Linedance tánccsoport kellőképpen megalapozta a hangulatot a Black Jack Duo koncertjére. A színpadon énekelt még Csengeri Attila musical- és operettszínész, aki közvetlenségével és hangjával hamar belopta magát a közönség szívébe.

Az EFOP-pályázatnak köszönhetően pedig többen felkeresték az egészségügyi sátrakat, ahol látás- és hallásvizsgálat, továbbá vérnyomás- és vércukormérésen vehettek részt a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában