Cristiano Ronaldo a kedvence

2019.08.08. 16:00

Lovrencsics Gergővel találkoztak a péti gyerekek

Zömében helyi kisgyermekek részvételével rendezett focitábort a Péti Munkás Testedzők Egyesülete (Péti MTE) a településen.

Molnár Sándor

Nagy Zsolt a Péti MTE elnöke, Lovrencsics László, Mátyás Lajos és Lovrencsics Gergő a kisfiával, Tymon-nal Fotó: Molnár Sándor/Napló

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A szervezők a labdarúgáshoz kötődő, változatos programot állítottak össze a 25 táborozó részére, akik a 10-14 éves korosztályt képviselik.

A focitábor résztvevői közös fotón Lovrencsics Gergővel Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Azt szeretnénk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és minél több programban legyen részük – mondta el Mátyás Lajos, a focitábor szervezője, aki az első három nap tapasztalatai alapján büszkén újságolta, hogy a gyerekeknél nem kerültek elő a mobiltelefonok, a programok annyira lekötötték őket.

A labdarúgáson kívül szerveztek részükre lovaglást, székesfehérvári stadionlátogatást, bobozást és strandolást Fűzfőn, valamint helyben buborékfocizást, rendőrkutyás és tűzoltó-bemutatót is. A gyerekek a napi háromszori étkezés mellett fagyit is kaptak mindennap.

Nagy Zsolt, a Péti MTE elnöke, Lovrencsics László, Mátyás Lajos és Lovrencsics Gergő a kisfiával, Tymonnal Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Eddig nagyon jó a tábor fogadtatása, és szeretnénk hagyományt teremteni belőle minél több gyerek bevonásával. Jövőre megpróbálunk pályázni is rá, hogy a szülőknek kevesebb költsége legyen, mert idén ők és a Péti MTE adta össze a táborravalót – tette még hozzá szervező.

A szerdai nap csúcspontjaként villámlátogatásra a focitáborba érkezett feleségével és két kisfiával a magyar válogatott jobbhátvédje, Lovrencsics Gergő. A népszerű labdarúgót édesapja, Lovrencsics László kísérte el, aki 18 évig lakott Péten és ide járt általános iskolába is. Gergő egy válogatott mezt ajándékozott az egyesületnek, amely méltó helyre kerül majd a klubházban.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A találkozó során a táborozók számtalan kérdést intéztek a népszerű labdarúgóhoz. A válaszokból kiderült például, hogy Gergő kedvenc mezszáma a hetes, amelyet kisgyermekként sokat látott édesapja hátán. A játékosok közül Cristiano Ronaldo a kedvence, aki ellen pályára is léphetett a 2016-os Európa-bajnokságon. Természetesen autogramosztásra, valamint labdázgatásra is sor került, és a tábor résztvevőivel közös fotózás sem maradt el a péti focipályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában