Sportmezek a falakon

2019.10.07. 11:00

Az alsóörsi resti lett év kocsmája egy internetes szavazáson

Egy internetes szavazás alapján országosan a község népszerű restijét választották meg az év kocsmájának, mely közel húsz esztendeje működik a vasúti pályaudvar mellett

Szendi Péter

Gulyás Zoltán büszkén mutatta meg a sportrelikviáit

Fotó: Szendi Péter

Gulyás Zoltán két és fél éve már, hogy „levált” a családról, és maga foglalkozik a vendéglátóegységgel, magas színvonalon. Korábban futballozott, de 21 évesen meg kellett operálni a térdét, így nem tudta befutni azt a pályát, amit szeretett volna.

Ízig-vérig fradista, ezért is nagy szó, gáláns cselekedet, hogy a bisztrójában lóghat egy Göröcs-mez.

Nyilván ez köszönhető annak is, hogy „Titi bácsi” ezer szállal kötődik a településhez, ráadásul idén ünnepelte 80. születésnapját. A legenda szerint Göröcs János egyik ismerőse adta a kiváló újpesti csatár nevével ellátott mezét Zoltánnak, aki büszkén mutogatja a többi relikviát is. Például a győri női kézilabdacsapat dresszét, akik ebédeltek náluk, vagy éppen Bóka Bendegúz kézilabdázó mezét, aki többször is megfordul a sportkocsmában.

Gulyás Zoltán büszkén mutatta meg a sportrelikviáit
Fotó: Szendi Péter

A mez- és sálrengetegben feltűnt egy hatalmas nemzeti színű zászló Alsóörs felirattal, amelyet a magyar–norvég Eb-pótselejtező visszavágójára készítettek a helyiek, és megjárta a Groupama Arénát, talán a tv-nézők is láthatták.

– Augusztusban indult a közösségi hálón egy verseny, ahol szavazni lehetett az ország legjobb bisztrójára. Nagy örömünkre a törzsvendégeinken kívül azok is voksoltak, akik először tértek be hozzánk. Elégedettek voltak a kiszolgálással, a konyhával és mindazzal a miliővel, amely jellemez bennünket. Nagyon bíztunk, hogy megnyerjük a nem mindennapos versenyt, ezúttal is köszönjük mindazoknak, akik „ránk kattintottak”.

Negyvennyolc százalékkal, elég tetemes fölénnyel győztünk, megelőzve egy fonyódi és egy balatonföldvári kocsmát, amelyek a képzeletbeli dobogóra jutottak – meséli Zoltán, miközben már a jövőről beszélünk, nevezetesen, hogy mennyire várja november 15-ét, amikor a magyar válogatott Uruguayt fogadja a Puskás Arénában.

Felemelő érzés lesz barátaival 68 ezer néző előtt hallgatni a Himnuszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában