zoo-séta

2019.10.05. 11:00

Betekinthettek az állatkerti kulisszák mögé a veszprémi nyugdíjasok

Nosztalgiasétára hívták a megyeszékhely nyugdíjasait a veszprémi nyugdíjasklubok szervezésében, az idősek megismerkedtek a fejlesztésekkel, valamint bepillantást nyertek az állatkert titokzatos kulisszái mögé.

Molnár Sándor

A nyugdíjasok halakkal etethették meg az állatkert pápaszemes pingvinjeit Fotó: Molnár Sándor/Napló

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Kittenberger ZOO Alapítvány támogatásával, Nosztalgiaséta a Veszprémi Állatkertben címmel hirdették meg az akciót. Az izgalmas látogatásra Ovádi Péter ország­gyűlési képviselő is elkísérte a vendégeket, míg Török László számos érdekességet mesélt a szépkorúaknak. – Ezen nyugdíjasoknak köszönhetjük azt, hogy az állatkert létrejött, felépült. Kinek, ha nem nekik kellene megköszönni ezt a hihetetlen munkát és megmutatni az állatkerti fejlődést – mondta el az állatkert-igazgató.

A nyugdíjasok halakkal etethették meg az állatkert pápaszemes pingvinjeit Fotó: Molnár Sándor/Napló

A séta résztvevői láthatták, hol alszik az elefánt és hol készül a pingvinek ebédje. Nagy élményt jelentett a szenior látogatóknak, hogy megetethették a fókákat, a pingvineket és az elefántokat is. Szente József a Veszprémben működő nyugdíjasklubok vezetői fórumának elnöke elmondta, hogy ősszel kéthetente 20-25 nyugdíjas részt vehet még a nosztalgiasétán. Hozzátette még, hogy karácsonykor közel 600 veszprémi nyugdíjas kapott két személyre szóló ingyenes belépőjegyet, amivel év végéig látogatható az állatkert.

Tegnap délután nyolc veszprémi általános iskola 21 csapata vetélkedett biológia, őslénytan, állatkerti állatok és természetvédelem témákban az állatok világnapja alkalmából. Idén először a klímaváltozásra is nagy hangsúlyt fektettek. Az öttagú csapatok az állatkert különböző pontjain kialakított állomásokon oldottak meg feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában