Amikor a betegség lépcsőfok az isteni kegyelem felé

2019.11.25. 18:12

A mellrákkal folytatott harcát írta meg a pápai nő

Kormos Györgyi saját tapasztalatai alapján, a mellrák elleni küzdelemről íródott Megigazítva című könyvét ismerhette meg a helyi olvasóközönség.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Kormos Györgyi Megigazítva című könyvét mutatták be múlt pénteken a református ótemplomban. Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető köszöntötte az érdeklődőket, majd a szerzővel Veress Zsuzsa magyartanár beszélgetett, felolvasással közreműködött Valler Kata színművész.

Kormos Gyöngyi, Veress Zsuzsa és Valler Kata (jobbról balra) a könyvbemutatón
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Kormos Györgyi szombathelyi származású. 2010-ben emlőrákot diagnosztizáltak nála. 2016-ban Égi kapu címmel jelent meg könyve a kórházi beteglátogatóként végzett diakóniai szolgálata nyomán, melyben a hosszú évek alatt folytatott beszélgetéseket öntötte formába. Az idén kiadott Megigazítva című kötetben pedig a betegséggel, annak leküzdésével kapcsolatos élményeit, tapasztalatait írta meg. A történet szerint a főszereplő Jópál Borbálát kíséri végig a regény a mellrák kezelésének folyamatában a diagnózistól a tagadáson, a kemoterápián, a teljes melleltávolító műtéten, sugárterápián át az ötéves gyógyszeres kezelésig. A könyv borítóját és illusztrációit Masszi Ferenc készítette.

– Az utolsó kezelést követően olyan hihetetlen öröm töltött el, Istennek az a gyönyörűsége, hogy ezt nem egyszerűen túlélhettem, hanem hitben és örömben tudtam megélni. Nem emlékeztem a betegség nehézségeire, inkább sztorik, poénok tolultak elő. Aztán persze, amikor elkezdtem rendbe szedni, akkor jöttek a keményebb történetek is. Jól esett kiírni magamból – elevenítette fel.

A könyv borítóját Masszi Ferenc készítette
Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Íróként egyébként nem definiálnám magamat. Csak kaptam egy olyan kegyelmi ajándékot, hogy egymás után tudom rakosgatni a szavakat, és azok jól összeállnak. Írásban könnyebben megfogalmazom az érzéseimet, a történéseket – tette hozzá a szerző.

A többértelmű cím a Bibliából ered: Isten az, aki megigazít. Mint elárulta, a család, barátok támogató szeretete mellett Isten, az Úrjézus segítette a gyógyulásban. A betegség során, érzelmek viharában jutott el hitig. Elementáris erővel szakadt rá a bűnei súlya, majd a bűnvallás és a -bocsánat. Ekkortól igazi öröm a hitben járás.

A könyv kapható a Napló megyei ügyfélszolgálati irodáiban is, Veszprémben, Ajkán, Pápán és Tapolcán. Megyekártyával az eredeti árból húsz százalék kedvezményt adunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában