Sokan segítettek

2019.12.23. 17:30

Karácsonyi ajándék olvasóinktól a vaszari Kelemen családnak

Olvasóink az idei karácsony előtt is tanújelét adták annak, hogy nem veszett ki az empátia és a segítőkészség az emberiségből: egymillió 259 ezer forint gyűlt össze a Napló jótékonysági felhívására a Kelemen családnak.

Polgár Tibor

Kelemen Tímeának és az általa nevelt három gyermeknek Néző László adta át a Napló-olvasók karácsonyi ajándékát

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Lapunk karácsonyi adománygyűjtésének „gyümölcsét” Néző László főszerkesztő adta át hétfőn Kelemen Tímeának és az általa nagy szeretetben nevelt három gyermeknek az új, vaszari otthonukban. A négytagú család sanyarú sorsának jobbra fordulását több részletben mutattuk be az elmúlt bő egy hónapban: az életveszélyessé vált gecsei házukból helyi és környékbeli civileknek köszönhetően egy biztonságos ingatlanba költözhettek Vaszaron.

A szakemberek segítségével, társadalmi munkában komfortossá varázsolt házikó 3,5 millió forintos vételárának kiegyenlítésére szerteágazó gyűjtés indult többek között Veszprém megye napilapjának közreműködésével. A Napló kampánya alatt egymillió 259 ezer forint gyűlt össze olvasóinknak köszönhetően, emellett a Kelemen családot támogató civil összefogás által elindított gyűjtés eddig több mint egymillió forintot eredményezett, a Veszprémi Petőfi Színházban tartott jótékonysági koncertnek pedig 210 ezer forint volt a bevétele. Összességében jelenleg 950 ezer forint hiányzik ahhoz, hogy a négyéves Vanessza, az ötesztendős Viki, valamint a 15 éves Irénke lakhatása végérvényesen megoldódjon az 55 négyzetméteres, külön fürdőszobával rendelkező vaszari ház kifizetésével. Az ingatlan teljes mértékben a három gyermek javát szolgálja, az ő tulajdonuk lesz, és nem lehet eladni addig, amíg mindannyian nagykorúvá nem válnak – persze utána sem kötelező értékesíteni, a lányok felnőttként közösen dönthetnek majd a ház sorsáról.

Sok segítőkész embernek köszönhetően boldog lehet a karácsony Irénke és két unokatestvére, Vanessza és Viki számára
Fotó: Polgár Tibor/Napló

Bekes Attila, a Kelemen család megsegítését felvállaló civil összefogás egyik oszlopos tagja a Naplónak nyilatkozva hangsúlyozta, a pénzbeli adományokat egy szigorúan ellenőrzött, úgynevezett technikai bankszámlaszámra fogadják, ami zárolódik, ha összegyűlt a 3,5 millió forint. Hozzáfűzte, a gyűjtés közben tapasztalt tengernyi szeretet egy életen át elkísérheti mindazokat, akik bármilyen formában részt vettek vagy részt vesznek ebben a karitatív akcióban, melyet addig folytatnak, amíg az utolsó forintig rendelkezésre nem áll a vaszari házikó ára.

Kelemen Tímea rendkívül meghatódott az eddig felajánlásoktól, így lapunk olvasóinak támogatásától, mint mondta, álmában sem gondolta volna, hogy ilyen sokan két unokája és legkisebb gyermeke mellé állnak a bajban. – Hálásan köszönjük mindenkinek, aki bármivel támogatott minket! Egyszer majd szeretnék eljutni odáig, hogy nekem is legyen lehetőségem segíteni rászorulókon. Szeretnék valamit visszaadni abból a sok-sok szeretetből és támogatásból, amit mi kaptunk – fogalmazott Tímea.

Kelemen Tímeának és az általa nevelt három gyermeknek Néző László adta át a Napló-olvasók karácsonyi ajándékát
Fotó: Polgár Tibor/Napló

Ugyan a Napló karácsonyi gyűjtése lezárult, ám továbbra is figyelemmel követjük a Kelemen család sorsát. Aki tud és szeretne segíteni Vanesszának, Vikinek, Irénkének és Tímeának abban, hogy a még hiányzó összeg összegyűljön a házuk vételárára, felajánlásait a Takarékbank Zrt. 50420685-10001916 számú számlájára juttathatja el. Név és közlemény: Kelemen Ház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában