Larissza mézeskalács szívei

2019.12.24. 16:00

Óvodás kislány ajándékozta meg az ajkai idősotthon lakóit

Otthonban élő időskorúaknak szerzett örömet a Vizikék óvoda nagycsoportosa, Szabó Larissza Jázmin és családja december 23-án.

Tisler Anna

A család az idősotthon lakóival

Fotó: Tisler Anna

A kislány, édesanyja, Szabina és két nővére, a kisiskolás Szimonetta és Melissza több mint száz darab mézeskalács szívvel kereste fel a Méltó Élet Esélye Idősek Otthona és az Időskorúak Gondozóháza lakóit, hogy mindenkit megajándékozzon. Larisszától megtudtuk, az óvodai csoporttal többször felkeresték az időseket, hogy műsorukkal örömet szerezzenek nekik. A novemberi szereplés után támadt az ötlete, hogy karácsony előtt ő is megajándékozná a néniket és bácsikat. Elmondta tervét az édesanyjának, aki örült, hogy kislánya ennyire figyelmes. A téli szünidő első napjaiban az egész család hozzálátott, hogy elkészítse a mézeskalácsot.

A család az idősotthon lakóival
Fotó: Tisler Anna

- Mindhárom kislány szorgalmasan dolgozott, majd együtt díszítettük a mézeskalács szíveket – mondta az édesanya. – Büszke vagyok a kislányomra, hogy már óvodásként fontosnak tartja, hogy örömet szerezzen a környezetében élőknek.

A család Mihályi Melindával, a Szociális Szolgáltató és Gondozási Központ igazgatójával vette fel a kapcsolatot, aki örömmel fogadta a felajánlást. Kérdésünkre elmondta, hogy a városban működő óvodákkal, általános és középiskolákkal jó a kapcsolatuk, gyakran látogatják az otthonban élőket, ami a generációk közti együttműködést javítja. Arra, hogy egy gyermek családjával visszatérjen és ajándékot hozzon, még nem volt példa.

Az ajándékozást követően Larissza elmondta jókívánságaikat az időseknek, majd közösen énekeltek karácsonyi dalokat. Az otthon lakói kézzel varrt babával ajándékozták meg a három kislányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában