társadalmi és politikai élet

2020.01.20. 16:00

A Zonta Club Veszprém megyéből is várja a jelentkezőket

A Zonta International szervezet kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a fiatal nők a közélet területén is sikerrel végezzék munkájukat, és arra ösztönzik őket, hogy folytassák részvételüket a társadalmi és politikai életben.

Horváth Virág

Forrás: pixabay.com

A Zonta International 101 éve alakult világszervezet, ami 67 országban van jelen, körülbelül 30000 hölgy vallja magát zontiánnak. Magyarországon a rendszerváltás után indult el a működése, Veszprémben 1993-ban jegyezték be. A Zonta közhasznú egyesület, a célja a nők helyzetének javítása, szakmai, politikai, gazdasági érvényesülésének, a fiatal hölgyek pályakezdésének, egészségének, a gyerekeknek, a családoknak a segítése, a tehetséges fiatalok támogatása.

Az 1990-ben Leneen Forde volt Zonta kormányzó által alapított Fiatal nők a közéletben pályázatban eddig összesen 930 díjat ítélekt oda, – beleértve a nemzetközi díjakat is, több mint egy millió dollár értékben – 788 fiatal nő számára, akik 58 országot képviseltek. A Fiatal nők a közéletben díjat olyan 16 és 19 év közötti-angolul tanuló- nők kaphatják meg, akik középiskolában tanulnak, továbbá elkötelezettek az önkéntesség iránt. Három évvel ezelőtt egy balatonalmádi angol tagozatos gimnazista lány végül európai 2. lett, először a magyar lányok között ezen a megmérettetésen.

A pályázati kiírásban további feltételként szerepel, hogy a jelentkező rendelkezzen tapasztalattal diák-önkormányzatokban, vagy más, akár helyi önkormányzatokban, valamint ismerje a Zonta International tevékenységét és annak programjait.

Egy pályázattal 3 szinten lehet nyerni: 1. a helyi Zonta clubban, Veszprémben 10.000 Ft-ot, 2. a régiókban 1500 USD-t, és a 3.szinten 4000- 4000 USD-t a 10 legjobb pályázattal.

A jelentkezés a helyi Zonta Clubon keresztül lehetséges, ahol a megadott határidőig, 2020. március 1-ig adhatják le pályázatukat. A veszprémi Zonta Club várja a kiváló Veszprém megyei középiskolák lánytanulóinak jelentkezését, akik megfelelnek a pályázati kiírásban megadott feltételeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában