100 nap a giro d'italia rajtjáig

2020.01.30. 19:31

Rózsaszín fények világítják meg a vár környékét Veszprémben

Az épületek megvilágítása 100 nappal a Giro d’Italia rajtja előtt, tradíció. Ilyenkor az útvonal városai közül számos helyszínen egy-egy város, település jelentős épületét világítják meg rózsaszínűre.

Horváth László

Forrás: Horváth László/veol.hu

A Giro d’Italia idén május 9–11. között Magyarországról rajtol. A versenyzők Budapestről indulnak és a háromhetes kerékpáros körverseny első három szakaszára hazánkban kerül sor.

Fotó: Horváth László/veol.hu

Az útvonalon lévő települések közül Olaszországban, és természetesen Magyarországon is sok város bekapcsolódik ebbe a szép kezdeményezésbe, így hazánkban 18 város egy-egy emblematikus épülete pompázik majd rózsaszínben, amely a Giro d’Italia hivatalos színe.

Veszprém is részt vesz a kezdeményezésben a Városháza, a Tűztorony és a korcsolyapálya kivilágításával, hiszen a 3. magyarországi futam május 11-én városunkon is áthalad majd, így az Óváros téren zenével, korcsolyával és forralt borral várják az érdeklődőket este 9 óráig.

 

További képek és videók az eseményről később!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában