"Az év minden napján ki kellene mutatnunk az érzéseinket"

2020.02.14. 11:30

A Pannon Várszínház színésze osztotta meg velünk gondolatait a szerelemről

Szelle Dávid, a Pannon Várszínház fiatal színésze a Hamlet szombati bemutatóját megelőző hajtásban szánt időt még arra, hogy megossza gondolatait a Napló olvasóival a szerelemről Valentin nap alkalmából.

Horváth Virág

Szelle Dávid Bajkon urat alakítja a Pannon Várszínház Csinibaba előadásában Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Bizonyára kevesen tudják, de Szelle Dávid a szinglik mindennapjait éli, így elmondása szerint nem fordít különösebb figyelmet a Valentin napra. – Nyilván fontos ez az ünnep, hiszen ez egy olyan nap az évben, amikor minden érzelmi töltődésünk koncentrálódik. Ezen a napon tudják igazából megmutatni, hogy ki mit jelent a másiknak, bár szerintem ezt az év 365 napjában ugyanúgy ki kellene mutatni. Viszont nagyon jónak tartom, hogy ezen a napon talán könnyebben félre tudjuk tenni a mindennapokat, és a szerelmesek egymásra tudnak koncentrálni – tette hozzá a fiatal színész.

Szelle Dávid színész
Fotó: Penovác Károly/Napló

Elmondta, az idő előrehaladtával, ahogyan az ember érzelmileg érik, egyre fontosabb lesz a szerelem az életében, és képes lesz felelősséget vállalni a párja iránt. – Így harminc évesen persze én is többet gondolok erre, de amíg a színházban ki tudom teljesíteni magam, addig ez valamilyen szinten „pótolni” tudja ezt a magányt.

A Hamlet címszereplője, Szelle Dávid szerint a kompromisszumkészség mellett az őszinteség minden emberi kapcsolat alappillére. – A bizalom éppilyen fontos kérdés. Azáltal, hogy én bizalmatlan vagyok sokszor magammal szemben, emiatt a körülöttem lévő emberekben is kevésbé bízom.

Szelle Dávid szerint onnan tudhatjuk, hogy igazán szerelmesek vagyunk, hogy az ember gyomra összeszorul, a szíve hevesebben ver és úgy érezheti, hogy egy másik világba került. A fiatal művész hisz az szerelem csodájában, és abban bízik, hogy rá is rátalál majd az igazi. – Én a magam részéről nem futok utána, nem keresem kétségbeesve, türelmes vagyok. Ha elérkezik a pillanat, akkor tudni fogom. Tárt karokkal várom, hogy megérkezzen és bemutatkozzon nekem a szerelmem – tette hozzá Szelle Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában