télen is él a part

2020.02.29. 18:27

Dübörgött a Gasztro Piknik Balatonfüreden

Kitűnő hangulat és remek muzsika mellett rengetegen érdeklődnek a Balatoni Kör tizedik Gasztro Piknik című rendezvénye iránt, amit Balatonfüreden, az Aura Hotel parkolójában felállított hatalmas sátorban rendeztek meg szombaton, ahol egy gombostűt sem lehetett leejteni.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

A hazai és a külföldi vendégek azt mondták, a tónál egész évben nagy szükség van a mostanihoz hasonló programokra.

Hírességeket, mások mellett Lenny Kravitz amerikai rocksztár képviselőit kértek fel a szervezők a borlicitre, aminek bevételét a veszprémi kórháznak adják, ahol hipoallergén ágyneműket szereznek be a légzőszervi betegségben szenvedő gyerekeknek. A kitűnő nedűkre elsőként licitált Király Zsolt, vitorlázó legenda és Takács Nóra műsorvezető. Volt olyan jelentkező, aki egy 1963-as sümegi olaszrizling egyetlen palackjáért több mint százezer forintot fizetett ki.

Fotó: Kovács Erika/Napló

-Kiéheztek az emberek arra, hogy kimozduljanak, finom ételek, italok és édességek mellett, kitűnő muzsika kíséretében együtt legyenek ezen a különleges helyszínen, a Balatonnál, érvelt Varga László, Éskovács Péter, és az árverést vezető Tóth Balázs, a Balatoni Kör tagjai a rendezvény mellett, amelyen 36 kitűnő balatoni étterem, borászat, pálinka-, és pezsgőmanufaktúra, illetve cukrászda rukkolt ki különlegességekkel.

-Nem véletlen, hogy ismert emberek, így az amerikai sztár képviselői mellett világhírű magyar akrobaták, mint Richter József cirkuszigazgató, illetve harcművészek, Fekete Farkas Mór, többszörös magyar karate bajnok, Európa egyik legjobb harcművésze és balett táncosok, köztük Kovács Zsolt is licitáltak a borászok dedikált nedűire, fogalmazott Tóth Balázs.

Fotó: Kovács Erika/Napló

Hozzátette, az árverésen megjelentek olyan tételek is, amelyek a régió közösségi borához, a Balaton Bor családjához tartoznak. Mindezzel az a cél, hogy a kitűnő balatoni borokat az egész világon népszerűsítsék. A szervezők közölték, szeretnék, ha ebben részt venne Mészáros Zoltán, a VeszprémFest főszervezője is, akit arra kértek, hogy majd Dido, a híres angol énekesnő asztalára is tegyenek egy üveg Balaton Bort.

A hétvégi találkozón sokan állták körbe a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata standját is, ahol azért gyűjtöttek aláírásokat, hogy legyen kötelező a vízi bicikliken a mentőfelszerelés.

Fotó: Kovács Erika/Napló

Bagyó Sándor, a szolgálat elnöke itt mutatta be Ákin nevű, két hónapos németjuhászt, akiből mentőkutyaként segíti őket később.

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata elnöke itt mutatta be Ákin nevű, két hónapos németjuhászt, akiből mentőkutyaként segíti őket később
Fotó: Kovács Erika/Napló

A szervezők külön programmal várták az aprónépet, akik egyebek mellett Füred Kapitánynál egy Balatonhoz kötődő legenda szerint sárkányeledelt, ez esetben kókuszgolyót készthettek. Sárkányos rajzaikat pedig látványos vetítésen nézhette meg a közönség. A piknik hangulatáról kitűnő zenészek gondoskodtak, mások mellett a Mini Dixieland Band, Heincz Gábor Biga, Bluesberry Band és Dj Rob Lucas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában