2020.02.14. 11:00
Népszerűek és finomak a gyulafirátóti Erika ehető virágai
Leginkább aszalt almából készítem a termékeimet. Most a veszprémi csarnokba vegyes gyümölcstekercseket hoztam, illetve olyan rózsákat, amelyek fahéjas fehér csokoládéba vannak mártva – meséli Erika.
Erika (a kis képen) szerint népszerűek és finomak az ehető csokrok
Fotó: Pesthy Márton/Napló
- Valójában cukrász vagyok, de arra gondoltam, hogy olyan termékeket fogok alkotni, amelyek nemcsak szépek, hanem egészségesek is. Az egészségtudatos táplálkozás híve vagyok, amit a termékeimben is meg akarok mutatni – mondja Erika.
Ezek az apró, de annál esztétikusabb, Napfényízre keresztelt apróságok (amelyek ráadásul csinos díszdobozokban kelletik magukat) praktikus ajándékok lehetnek bárki számára, akár névnapról vagy a közelgő Valentin-napról legyen szó – mindjárt kiderül, miért.
Szép ajándék lehet ez a csokor, hiszen nemcsak a szoba dísze lehet, ugyanis el is lehet fogyasztani, mutatja Erika, aki arra a kérdésre, hogy mindezt hol tanulta, úgy felel: saját ötlet, a rózsakészítést pedig a cukrásziparban tanulta.
- Az egyik reggel úgy ébredtem, hogy mi volna, ha almából készülne ez a termék. Kipróbáltam, és működik – árulja el. – Vannak persze más gyümölcsök is, amit beleteszek a termékekbe. Az aszalt gyümölcstekercsek ugyanis készülnek meggyesben, szilvával és sárgarépával is. Fűszerezve vannak, amivel nagyon kellemes ízhatást tudok elérni.
Erika számára fontos ugyanakkor, hogy olyan gyümölcsökkel dolgozzon, amelyek hazaiak. Arra a felvetésre, hogy népszerűek-e az ehető csokrok, határozott igennel felel a hölgy.
- Kérdéses volt számomra, hogy mennyire nyitottak minderre az emberek. És bizony nagyon nyitottak – újságolta Erika, aki még búcsúzóul elárulja, hogy gyulafirátóti, de hozzáteszi, baranyai származású.