Beszélgetések a konyhában

2020.03.12. 11:00

Új szerepben mutatkozott be a Lovassy gimnázium igazgatója

Egyik kedvenc süteménye mellett egy tésztaételt főzött Schultz Zoltán, a Lovassy gimnázium igazgatója a kollégium látványkonyhájában a napokban.

Marton Attila

20200309 Veszprém Beszélgetések a konyhában című program keretében Schultz Zoltán a Lovassy László Gimnázium igazgatója főzött a középiskolai kollégium bemutató konyhűáján Mellette Marton János séf Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Beszélgetések a konyhában című gasztronómiai sorozatot tavaly indította el a Veszprémi Középiskolai Kollégium, mások mellett Porga Gyula polgármester, Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Éles József volt világválogatott kézilabdázó, Vinkó József gasztronómiai újságíró és Katus Attila edző is szerepelt a programban. A meghívott vendégek séf segítségével készítik el az általuk választott ételeket, amelyeket azután a kollégisták fogyasztanak el.

Schultz Zoltán (jobbra) Marton János séffel készítette el az ételeket Fotó: Penovác Károly/Napló

Tavasszal veszprémi középiskolák igazgatói főznek a látványkonyhában, mondta el Fehér Csaba intézményvezető. A program első eseményén Schultz Zoltán, a Lovassy- gimnázium igazgatója paradicsomos-sárgarépás pennét és mákos kevert süteményt készített Marton János séf közreműködésével. Az érdeklődők megtudhatták, otthon ezt a süteményt mindig Schultz Zoltán készíti, és rendre nagy sikert arat. A tésztaétel kapcsán elmondta, közel áll hozzá az olasz konyha, a receptet pedig azért is választotta, mert azt később, például egyetemi hallgatóként majd a látványfőzés nézői is el tudják készíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában