Természetes anyagok

2020.05.05. 07:00

Tudatosan állítsuk össze gyermekünk ruhatárát!

A koronavírus elleni védekezés az utóbbi időben sokakat a négy fal közé szorított, azonban érdemes felkészülni a korlátozások utáni hétköznapokra. Nyakunkon a nyár, így fontos, hogy a szülők milyen ruhát adnak a kicsikre a kánikulában.

Borsos Renáta

A babaruha-tervező Burány Tünde szerint a legpraktikusabb és az anyagában legkellemesebb viselet a pamut

Gondolhatnánk, hogy a nyári nagy melegben az a legfontosabb, hogy minél kevesebb ruha legyen rajtuk. A hozzáértők szerint ezeknek az anyaga azonban legalább annyira elemi tényező. A rosszul megválasztott anyagok bőrirritációt okozhatnak, hozzájárulhatnak a gombás fertőzések terjedéséhez, és súlyosbíthatják az allergiát is. A csecsemők, babák, gyerekek bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, így ők még jobban ki vannak téve a veszélynek. Fontos, hogy ne csak a divat, hanem az egészségtudatosság is szempont legyen a nyári babaruhák kiválasztásánál.

Koczkáné Burány Tünde babaruha-tervező, a KoczkArt Hobbivarroda alapítója szerint a szülőknek úgy kell megválasztaniuk a gyermek ruhatárát, hogy az anyag semmiképpen ne irritálja a kicsi bőrét. A természetességet kell előtérbe helyezni. Ez nyáron hatványozottan igaz, hiszen a nagy melegben egyáltalán nem mindegy, milyen anyagból készült ruhákat adunk a legkisebbekre. Egy rosszul megválasztott anyag bőrirritációt okozhat, hozzájárulhat a gombás fertőzéshez, súlyosbíthatja az allergiát, és fokozhatja az izzadást.

Számos esetben előfordul, hogy ekcémával, pelenkakiütéssel kell szembenézniük a szülőknek. Kerülniük kell például a szintetikus, műszálas és a teljes mértékben vegyi alapon készült ruhaanyagokat. Az anyukák, apukák a természetes anyagból készült, természetes festékkel színezett ruhadarabokat részesítsék előnyben. A bambuszból, pamutból, selyemből vagy lenből varrt ruhák esztétikusak és egészségesek is az apróságok számára.

Burány Tünde szerint a legpraktikusabb és az anyagában legkellemesebb viselet a pamut, ezen belül a vékony pamutdzsörzé, a dupla géz, a prémium pamutvásznak. A kicsik nagyon szeretik a szellős lent is.

A legapróbbak ruháit megálmodó hölgy a helyes méretek megválasztását is hangsúlyozza. A túl szűk ruha nemcsak kényelmetlen a gyerekeknek, de jobban irritálhatja a bőrt. Lényeges, hogy egészséges legyen a kicsi számára a ruha, de azért esztétikus is.

A babaruha-tervező Burány Tünde szerint a legpraktikusabb és az anyagában legkellemesebb viselet a pamut

Mi az idei választék e tekintetben? A kislányoknak szánt babaruháknál a letisztult mintákat, egyszerű vonalakat, fodrokat helyezhetik előtérbe a szülők, ha divatosan szeretnék öltöztetni a picit. A kisfiúknak választhatnak kantáros napozókat. Feldobhatják a viseletüket egyedileg applikált pólókkal, sortokkal, kapucnis trikókkal. A megszokott patentos rugdalózók legtöbbjét is megtalálhatják ma már rövid ujjal vagy ujjatlan verzióban és rövid lábszárral.

A megfelelő ruhák kiválasztása után az online rendelésnek köszönhetően csak egy kattintás, és az interneten keresztül is lebonyolíthatjuk a vásárlást, leadhatjuk a megrendelést. Szerencsére Magyarországon számos online áruház, márka és kézműves kínálja a termékeit, így a vásárláshoz nincs szükség a személyes boltlátogatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában