nemcsak szép, de hasznos is

2020.06.04. 07:00

A kupakgyűjtő szív Veszprém új látványossága lehet

A Polgári Csapat Ifjúsági és Kulturális Egyesület a közelmúltban helyezte ki a Kossuth utcai posta előtti téren azt az acélból készült nemzeti színű kupakgyűjtő szívet, amely nemcsak szép, de hasznos is.

Horváth Virág

20200603 Veszprém Kupakgyűjtő szív a Kossuth utcán Deák Benedek és kislánya Emma Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az installációval nemcsak a környezetvédelemre hívja fel a veszprémi csoport a figyelmet, de a helyiek ezáltal segíthetik a jótékonysági kezdeményezést is.

Amikor a szív a műanyag palackok kupakjaival megtelik, a kupakokat egy erre szakosodott vállalkozás szállítja el, a cserébe kapott pénzt pedig a polgári csapat a Veszprém megyei kórház gyerekosztályának ajánlja fel.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A különleges szív alakú installáció helyéről közönségszavazással döntöttek, egyelőre az elkövetkező fél évben díszíti majd a sétálóutcát, ami a remények szerint kedvelt közösségi térré és szelfiponttá nőheti ki magát a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában