varázslat

2020.08.26. 16:00

A Söptei pincészet világhíres bora nyert a Balatonfüredi Borheteken

A Söptei Pincészet ’18-as évjáratú Varázslat nevű olaszrizlingje nyerte el a Közönség bora kitüntető címet az idei Balatonfüredi Borheteken, amit először hirdetett meg a szervező Füredkult.

Kovács Erika

Söptei Zsolt borász

Fotó: Füredkult

A szervezők elmondták, a rendezvényen 24 borászat vett részt, és a Füredkult játékán mindegyik három-három nedűvel nevezett. Ezekről a borokról az esemény programfüzetében, és a közösségi oldalán is olvashattak az érdeklődők. A nedűkre a rendezvény közösségi oldalán, és a helyszínen, ládában is lehetett szavazni. A szervezők elmondták, a látogatók szívesen és örömmel vettek részt a játékban, és a borokra több száz szavazat érkezett. Egy szerencsés nyertes pedig összesen 24 üveg bort vihetett haza, amelyet a résztvevő borászatok ajánlottak fel.

A szavazatok alapján harmadik helyen a Vesztergom Pincészet Sauvignon Blanc bora végzett, a második pedig a Zelna pincészet Bárka nevű vörösbora lett. Az első helyet a Söptei Pincészet ’18-as évjáratú Varázslat nevű olaszrizlingje szerezte meg, amely idén aranyérmet nyert Bordeaux-ban, a világ legrangosabb és legnagyobb múltra visszatekintő, Challenge International du Vin nemzetközi borversenyén.

Söptei Zsolt borász
Fotó: Füredkult

- Nagyon büszkék voltunk, amikor a borunk nemzetközi elismerést kapott, azonban minden értékelés közül legbecsesebb számunkra a borszerető közönség szeretete. Köszönjük a rengeteg szavazatot, és jövőre is mindent megteszünk azért, hogy újra a miénk legyen a Közönség bora kitüntető cím, mondta az eredményhirdetés után Söptei Zsolt borász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában