virtus és lóerők

2020.08.22. 15:30

Mindenki jól érezhette magát a nagyvázsonyi emléknapon

Hatodszor rendezték meg Nagyvázsonyban a Virtus – Lóerők Napját, a Jobbágyi József Lovas Emléknapot.

Rimányi Zita

20200821 Nagyvázsony Igásló Látogató központ. Völgyesi Balázs hajtja a fogatot Cosztályban. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az akadályhajtó versenyen az Igásló Látogatóközpontban, a Szent Jakab réten huszonnégy fogattal vettek részt a versenyzők. Azért neveztek be a szokásosnál kevesebben, mert a vírusveszély miatt sokáig bizonytalan volt, megtarthatják-e az eseményt.

Fábry Szabolcs nagyvázsonyi polgármester elmondta: örülnek, hogy nem kellett megszakítaniuk a hagyományt, és egy jó hangulatú rendezvényt biztosíthattak a családoknak. Számos program várta őket, lovaskocsikázhattak, a gyerekek játszhattak. A legkisebbektől a legidősebbekig mindenki jól érezhette magát.

A faluvezető arról is beszélt, hogy Jobbágyi József özvegyét ezúttal is díszvendégként fogadhatták a rendezvényen. A nagyvázsonyi lovasiskola egykori vezetője országosan is ismert, kiváló hajtóként, remek sportemberként. A Balaton-felvidéken ezért őrzik szívesen ma is az emlékét.

A litéri Völgyesi Balázs és a balatonfüredi Koch László nyerte meg a vázsonyi akadályhajtás egy-egy kategóriájában a versenyt, amit a helyi lovasegyesület szakmai vezetésével bonyolítottak le. Az önkormányzat is támogatta az eseményt és több helyi fiatal önkéntesként, pályagondnokként segített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában