űrbatyú II

2020.09.15. 07:00

A bakonyi csillagászoknak köszönhetően először készült Magyarországon videó 360 fokban a világűr pereméről

A Bakonyi Csillagászati Egyesület augusztus 20-án indította útjára az Űrbatyu ll magaslegköri ballont, amelynek fedélzetén több más műszer mellett először kapott helyet egy inta360 ONE R kamera, amely 360 fokban képes videot rögzíteni speciális dupla halszem optikájának köszönhetően.

Tisler Anna

A ballon és vele a kamera 30 ezer 640 méter magasra emelkedett, egészen a világűr határáig. Első alkalom volt Magyarországon, hogy ilyen 360 fokban látó kamera a sztratoszférába repült.

Az egész küldetést bemutató videó:

Az egyesület tagjai elkészítették azt a videót, amelynél a néző számítógépen a kurzor segítségével bármerre tekinthet a videóban, ami egy speciális perspektívát ad, amiből kívülről láthatjuk a ballont, olyan érzést nyújt, mintha a ballonnal együtt repülnénk. A videót 4K minőségben rögzített a kamera, amelyet virtuális valóság szemüveggel is meg lehet tekinteni arra alkalmas okostelefonok segítségével.

A 3,5 perces videó az „instant űrutazásról” :

Az egyesület tagjai büszkék árra, hogy úttörők lehetnek ebben a témában, a filmet a világhálón elérhetővé tették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában