vitorlás és elektromos hajók

2020.09.05. 11:30

Számos különlegességgel találkozhatunk a kenesei hajókiállításon

Számos premiert, illetve új vitorlást és elektromos hajót mutatnak be a hazai és külföldi gyártók a 25. Balaton Boat Show-n Balatonkenesén szeptember 4. és 6. között.

Kovács Erika

20200904 Balatonkenese Marina port kikötő. Hajókiállítás. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A Kenese Marina Port kikötőben Magyarország egyetlen vízi és vízparti hajókiállításán 75 kiállító, 80 vízen és parton bemutatott hajó, több mint tíz premier és technológiai újdonság, valamint teszthajózási lehetőség várja a hajózás szerelmeseit és az érdeklődőket – közölte Rápolthy Edit kiállításigazgató. Lehet látni egy luxus kisrepülőt, és bemutatkozott a nyitónapon az első magyar fejlesztésű hidrogénüzemű tüzelőanyag-cellás kishajó is.

Sorok kígyóztak a bejáratnál, és megtelt érdeklődőkkel a kikötő már a péntek délelőtti nyitásnál. A látogatók megtekinthetik a legújabb vitorlásokat, a motoros és elektromos hajókat, valamint számos vízi sporteszközt és hajózási kiegészítőt.

A kiállítók között meg lehet találni a legnagyobb külföldi márkák forgalmazóit és a hazai gyártók képviselőit, és legalább tíz olyan hajó mutatkozik be, melyet most láthat először a közönség.

– Az idei kiállítás több szempontból kicsit más, mint az eddigiek. Elsődleges fontosságú számunkra, hogy mindent megtegyünk a látogatók és a szervezők biztonságáért. Ezért több óvintézkedést is alkalmazunk – utalt az egészségügyi biztonságra Rápolthy Edit. Így például online is lehet jegyet vásárolni, a közlekedési útvonalakat a legszélesebbre tervezték, a kiállítás több helyszínén kézfertőtlenítőket helyeztek el, folyamatosan tisztítják a közösségi helyeket, a nap végén a mosdókban ózongenerátoros fertőtlenítést végeznek.

Rápolthy Edit kérdésünkre azt mondta, a vevők körében népszerűek a nagy méretű hajók, melyeket nyaralóként használnak. Ami a hajók számát illeti, az elektromosak és a vitorlások ötven-ötven százalékot képviselnek. A kiállítás egyik különlegességei a Bavaria hajók, lenyűgöző például a minden luxussal és kényelemmel felszerelt C45-ös. Nagy sikert aratott a Balatonfűzfőn gyártott Wia 230-as elektromos hajó, melynek formavilága egyszerre tradicionális és modern, és akár kishajóvezetői engedély nélkül is lehet hajtani.

Különleges látványt nyújtott egy győri gyártó fekete-fehér színű, a tradíció, a design és az innováció jegyében készült elektromos hajója, amelyen egyebek mellett teakfa fedélzeten, kényelmes kanapékon lehet gyönyörködni a naplementében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában