Láttad már?

2020.10.01. 16:00

Veszprém megyében forgatott klipekkel ünnepeljük a zene világnapját

Október 1-ét 1975-ben az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre nevezte ki a zene világnapjává. Azóta ünneplik szerte világban koncertekkel, zenei eseményekkel a muzsika szeretetét.

Sajnos idén a járvány miatt a legtöbb helyen csak virtuálisan tudják a zenészek szórakoztatni közönségüket. Ezért úgy döntöttünk, hogy bemutatunk néhány olyan videoklipet, amelyeket Veszprém megyébe forgattak, ezzel ünnepelve a világnapot. Az előadok közül többen ráadásul megyénk szülöttei, így duplán érdemes figyelni rájuk.

Kelemen Kabátban feat. Eckü – Maradjatok Gyerekek

A mostanra már lassan retrónak számító klipben a balatonfüredi kikötő és a Görög falu is feltűnik:

Cserpes Laura -Te lehetnél

Aki klasszikus balatoni, nyári klipre vágyik, annak ez a tökéletes választás. A videót a Badacsony környékén forgatták:

Margaret Island – Legszebb szavak

A fiatal, Artisjus-díjas folk-pop zenekar több szállal is kötődik a Balatonhoz, ezt meg is mutatták videójukban, amelyet a Káli-medencében, Hegyestűnél, a Szentbékkállai kőtengernél és a Balatonon forgattak.

Sub Bass Monster – Gyulafirátót

Egy klasszikus, amire mindenki emlékszik. Sub Bass Monster klipjében megelevenedik a rátóti csikótojás története is, de vajon végül mi kel ki belőle? Ezt is megtudhatjuk, ha megnézzük a videót:

Punnany Massif: Hétköznapi hősök

A 2014-es Utcazene Fesztiválon hangszerkeresős játékkal megspékelt, exkluzív koncertet adott a pécsi zenekar néhány szerencsés rajongónak. A bulin nem csak zenélés és ugrálás volt, hanem forgatás is – ebből született ez a klip:

Hollywoodoo – Itt voltunk

A Hollywoodoo együttes klipjét Veszprém egyik legcsodásabb részén, a Veszprémvölgyben forgatták, amely remek helyszínt biztosított és bravúros megoldásokat szolgált a tükröződő víz, a parti fák és hidak összképe.

Vad Fruttik – Lehetek én is

A Vad Fruttik klipjében több Veszprém megyei helyszín is feltűnik: Veszprém, a Várpalota melletti Inotai erőművek, a Szentkirályszabadjai szellemlaktanya. Ezen pedig egy pillanatig sem csodálkozhatunk, hiszen fiúk itt töltötték a gyerek – és fiatalkorukat.

Neked melyik klip a kedvenced? Írd meg nekünk kommentben itt vagy a Facebook oldalunkon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában