UVC-lámpa, maszk és C-vitaminos csoki az idei sláger

2020.11.10. 16:00

A legjobb céges ajándékok koronavírus idején

Az otthoni munkavégzés nem lehet akadálya annak, hogy a karácsony közeledtével a cégek méltóképp köszönjék meg alkalmazottjaiknak és partnereiknek az együttműködésüket. Ehhez pedig olyan céges ajándékok dukálnak, amikre korábban gondolni sem mertünk.

Laskovics Márió

Mátrai Mariann huszonöt éves tapasztalattal rendelkezik a céges ajándékozás területén Forrás: Gift-house

Általában már szeptember-október környékén megszervezik a céges karácsonyi ajándékozást, ám ez évben sokan csak novemberben adják le a rendelésüket a koronavírus-járvány miatt, ami sokakat arra késztet, hogy a marketing-költségkeretükből próbáljanak lefaragni, ez azonban a korábbi válsághelyzetekből kiindulva sem bizonyulhat nyerő stratégiának. Jelenleg minden eddiginél fontosabb lehet a vállalati összetartozás erősítése, ahogy a partnerek felé mutatott törődés is, húzza alá Mátrai Mariann, a céges ajándékozás szakértője.

A szakértő kiemelten ajánlja – mint logózott céges ajándékot – a C-vitaminos csokit, amivel a koronavírus elleni védekezést is segíthetjük, valamint a bonbont vagy szaloncukrot. De nem csupán az édesség lehet praktikus ajándék, amivel a munkavállalók egészségét védjük: az UVC-lámpás fertőtlenítő készülék épp olyan jó ötlet, mint a céges maszk. Utóbbival megjelenési felületet is biztosítunk, hiszen a megajándékozott nyilvános helyeken hordja.

Évről évre népszerűbbek a nem tárgyi jellegű ajándékok is, mint a különböző szabadidős tevékenységekre felhasználható kuponok. Ha például egy online elérhető rendezvényhez vagy egyéb felülethez biztosítunk hozzáférést, akkor az illetőnek el sem kell hagynia az otthonát ahhoz, hogy élményben részesüljön, árulta el Mátrai Mariann.

Mátrai Mariann huszonöt éves tapasztalattal rendelkezik a céges ajándékozás területén
Forrás: Gift-house

A céges ajándékozás idén különleges logisztikai megoldást igényel, hiszen sok munkáltató nem oszthatja ki az irodában a karácsonyi csomagokat. Kedves gesztus lehet, ha névre szólóan, akár üdvözlőkártyával ellátva postázzuk ki az ajándékot a munkavállalóknak vagy partnereknek. Ez történhet futárszolgálattal, illetve egyes ajándékgyártók a szállítás megszervezését is vállalják, ez esetben a kiküldéssel már nincs teendő. Tovább fokozhatja a törődés, figyelmesség érzetét, ha ugyanazon napon kapják meg az érintettek az ajándékokat, például egy feliratos bögrét, kulacsot vagy gravírozott tollat. A cég logójával ellátva ezek az összetartozás szimbólumává válhatnak, akár online rendezvény esetén is. Szintén jó választásnak számíthatnak a munkaeszközök vagy a hétköznapokban nélkülözhetetlen, az otthoni kényelemérzetet növelő tárgyak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában