Zárt templomok

2020.11.19. 11:00

Harminc napig nem lesz istentisztelet a pápai egyházközségben

A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa tagjainak pásztorlevele lehetőséget ad arra, hogy ne tartsanak istentiszteletet, ezért a pápai egyházközségben úgy döntöttek, harminc napig, azaz december 11-ig bezárják a templomot, tudtuk meg Polgárdi Sándortól, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperesétől.

Laskovics Márió

Polgárdi Sándor esperes a pápai evangélikus istentiszteletek szüneteléséről, a templom bezárásáról döntött

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Anyagi és eszközhiányosságok miatt online istentiszteletet sem közvetítenek. Vélhetően az egyházmegye gyülekezeteinek többségében nem tartanak majd istentiszteletet, néhányban számíthatnak személyes istentiszteletre (legfeljebb tíz résztvevővel), valamint digitális felvételekre a közösségek.

Polgárdi Sándor esperes a pápai evangélikus istentiszteletek szüneteléséről, a templom bezárásáról döntött Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának kérése értelmében az egyházközségek, így a Pápai Református Egyházközség is szüneteltet november 11-től további intézkedésig minden közvetlen érintkezéssel járó egyházi alkalmat: istentiszteletet, áhítatot, gyülekezeti hitoktatást, jegyesoktatást, Biblia-órát, konfirmáció-előkészítést, ifjúsági alkalmat, baba-mama kört, presbiteri szövetségi és nőszövetségi alkalmakat, konferenciákat, továbbképzéseket, tanfolyamokat és egyéb csoportos foglalkozást, közösségi alkalmat. A vasárnapi pápai istentiszteletet online közvetítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában