Mekk Elek nyitja a sort

2021.01.14. 16:00

Magyar mesefigurák díszítik a takácsi Petőfi utcát

Köztéri dekorációként Mekk Eleket, az ezermestert és cégérekkel tűzdelt házát ábrázoló szalmabálák díszítik tavaszig a Petőfi utcát.

Laskovics Márió

Sokan fotózkodnak a Mekk Elek, az ezermester című bábfilmsorozatot megidéző szalmabálákkal

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Farkasdi Judit ötletgazda megkeresésünkre elmondta, a szüretet követően helyben maradtak a bálák, amiket először az ünnepekhez kötődően alakítottak volna ki, de végül az elcsépeltnek ítélt Mikulás helyett a magyar mesék világa felé fordultak. A tervek szerint a későbbiekben szintén magyar mesefigurák lesznek láthatók az általában évszakonként változó kompozíciókon.

– Hosszú tervezés előzte meg a megvalósítást, aztán hatan-heten varrtunk, szabtunk és állítottuk össze. Majdnem szemben lakom a bálákkal, és szívmelengető visszajelzés, hogy napi szinten látom, megállnak és fényképezkednek. Némelyek elolvassák a kihelyezett meserészletet is.

Sokan fotózkodnak a Mekk Elek, az ezermester című bábfilmsorozatot megidéző szalmabálákkal Fotó: Laskovics Márió/Napló

- Az önkormányzati hivatalban továbbgondolták, és pályázatot írtak ki a helyi gyermekeknek, hogy a kérdéseket megválaszolandó jobban felfedezzék maguknak a régi bábfilmsorozatot. A helyes megfejtők Mekk Elek-es bögrét, csokoládét és emléklapot vehettek át jutalmul – jegyezte meg Farkasdi Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában