Varázslatos farsang

2021.02.13. 07:00

Harry Potter fantáziavilága elevenedett meg a Dózsa-iskolában

A pandémiás helyzet sok élményt és lehetőséget vesz el a gyerekektől, és érzelmi gödrök alakulnak ki – nyilatkozta lapunknak Lengyel Károly, a Dózsa György Általános Iskola igazgatója, aki kiemelte, ezért sem szerették volna kihagyni a farsangi mulatságot.

Juhász-Léhi István

Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola a Dózsa-suli 7. A osztályának előadásában

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Igyekeztünk olyan helyzetet teremteni, hogy a gyerekek megélhessék a farsangot, de közben tudjuk tartani azokat a szabályokat, előírásokat, amelyeket a saját biztonságunk érdekében hoztunk – mondta az intézményvezető. Így aztán a diákok az osztályteremben, osztálykötelékben ünnepeltek, de beöltözve, amibe a tanárok is bekapcsolódtak.

– A legnagyobb lelkesedést a 7. A osztály tagjain láttam, akik a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola tanulóinak öltöztek be, és Harry Potter-es környezetet álmodtak meg a tantermükben – jegyezte meg kérdésünkre Lengyel Károly, aki egy speciális matematika-feladatsorral (amely a jól ismert történet szereplőivel és eseményeivel volt kapcsolatos) lepte meg az osztályt. Mint mondta, iskolai felvonulásra ezúttal nem volt lehetőség. Ám egy zsűri körbejárt az osztályokban, végül pedig a legjobb maskarákat és díszletet kisebb-nagyobb jutalmakkal díjazták.

Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola a Dózsa-suli 7. A osztályának előadásában
Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Harry Potter világát elevenítettük meg a tantermünkben. Azért választottuk ezt a témát, mert világszerte nagyon sokan ismerik – mondta Kormos Lara 7. A osztályos tanuló. Osztálytársa, Varga- Leé Szabolcs Harry Potternek öltözött, szerinte a varázsló­tanonc karaktere példakép és inspiráló is lehet a fiatalok számára. Hozzátette: annak idején, amikor kisiskolásként olvasta a regényeket, magával ragadta a történet és a fantáziavilág, ahol játszódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában