mindig elfogadta, amit a sorstól kapott

2021.02.25. 16:00

Százéves lakót köszöntöttek a balatonfűzfői idősotthonban

A járványhelyzet miatt a szigorú előírások betartásával, szűk körben, de nagy szeretettel köszöntötték az 1921. február 24-én, Dévaványán született és idén a 100. életévét betöltő Lachegyi István Károlynét (Margit nénit) a balatonfűzfői Támasz idősek otthonában.

Sági Ági

Forrás: Balatonfűzfői Támasz Idősek Otthona

Margit néni egy nyolcgyermekes család negyedik szülöttjeként tanulmányait Békéscsabán végezte, ahol a polgári iskolát követően gyors- és gépírást tanult. 1940-ben ment férjhez, egyetlen lánya, Éva 79 éves. Lánya és középkorú unokája is köszöntötte Margit nénit a jeles napon.

Fotó: Balatonfűzfői Támasz Idősek Otthona

Margit néni 1944-ben a jobb életkörülmények reményében, édesapja segítségével költözött Veszprémbe, ahol banki alkalmazottként dolgozott. A munka mellett képezte magát: könyvelői képesítést szerzett. A későbbiekben is pénzügyi-számviteli területen, különböző ipari vállalatoknál tevékenykedett nyugdíjazásáig. A környezete által régi erkölcsűnek és becsületesnek megismert Margit néni mindig is elfogadta azt, amit a sorstól kapott, ebben vallása és Isten szeretete is segítette. Fontosnak tartja, hogy az ember szeretettel éljen és így is érezzen mások iránt.

Fotó: Balatonfűzfői Támasz Idősek Otthona

Margit nénit leányán és unokáján kívül a balatonfűzfői Támasz Idősek Otthona részéről Vellai-Nemes Nikoletta intézményvezető, valamint a település polgármestere és alpolgármestere is köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában