Teljesítettük a gyerekek kívánságát

2021.05.30. 07:00

Gyermeknapi álom: tűzoltóságon vendégeskedett a pénzesgyőri testvérpár

Beültek a tűzoltóautóba, megnézték a jármű belsejét, fejükre tették a sisakot, valamint választ kaptak a kérdéseikre.

Kovács Erika

Áron, Tamás és Milos Mihály a tűzoltóautó előtt

Fotó: Penovác Károly/Napló

A két kisgyermek ámulattal tekintett körbe a fülkében, megnéztek mindent a műszerfalon és a járműben, miközben egymás szavába vágva kérdezgették Milos Mihály balatonfüredi tűzoltóparancsnoktól, hogy mi mire való, illetve hogyan működik. Természetesen arra is kíváncsiak voltak, hogy mivel lehet szirénázni.

Tamás és Áron a tűzoltóautó pilótafülkéjében Fotó: Penovác Károly/Napló

Áronnak és Tamásnak az is nagy boldogságot jelentett, amikor a fejükre tehették a tűzoltósisakot. – Most már igazi tűzoltók vagyunk! – mondták vidáman a gyerekek. Édesanyjuk, Benisné Fogl Eszter mosolyogva nyugtázta, hogy a Napló, illetve a füredi tűzoltók jóvoltából teljesült a két kisfiú gyermeknapi kívánsága, melynek megvalósulására a két kicsi már régóta izgalommal készült, és a szülőket is nagy örömmel tölti el, hogy ilyen különleges ajándékot kaphattak a gyermekeik.

– Nagyon örülök neki, hogy eljöttek hozzánk a vendégek, bárcsak minél több apróságnak az lenne a kívánsága, hogy be szeretne ülni ebbe az autóba, és érdekelné a tűzoltók élete – jegyezte meg Milos Mihály. A Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka arról is beszélt lapunknak, hogy nagyon szeretik a gyerekeket, szívesen látják őket, bármikor eljöhetnek hozzájuk. Azt tapasztalják, hogy a gyermekek, főként a fiúk érdeklődnek a szirénázó autók iránt, és kiskorban még sokan úgy gondolják, hogy ilyen járművel szeretnének közlekedni, illetve dolgozni felnőttként.

Áron, Tamás és Milos Mihály a tűzoltóautó előtt Fotó: Penovác Károly/Napló

Milos Mihály érdeklődésünkre elmondta, 12 főállású tűzoltó dolgozik náluk, főként balesetekhez riasztják őket. A káreseteket érintő kérdésre a tűzoltóparancsnok azt mondta, mindenféle előfordul, a háztűztől kezdve az égetés miatt keletkezett szabadtéri tűzig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában