Bérmálás és plébániaáldás Balatonfüreden

Udvardy György érsek a Krisztus király plébániatemplomban 31 fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét, majd megáldotta a plébániaépület eddig elkészült felújítását.

Napló

Fotó: Napló

Udvardy György érsek prédikációjában beszélt az ősbűn következményeiről és a Szentlélek hét ajándékáról, majd kiemelte, úgy kell élnünk mindennapjainkat, hogy cselekedeteinkben jelenjen meg a vallásosságunk, lelkiismeretesen végezzük feladatainkat, de ne ijedjünk meg tőlük. Mutassunk példát embertársainknak és a hitünket soha ne tagadjuk meg. A Szentlélek megvilágosító, megerősítő ajándéka birtokában fiataljaink rendelkeznek mindennel, hogy a keresztény életükben és jövőbeni feladataikat ellássák, Krisztus szerint éljenek. Ehhez nem szükséges nagy dolgokat tenni, csupán a mindennapjaikban és a cselekedeteikben mutatkozzék meg Krisztus szeretete.

Fotó: Napló

A szentmise után megáldották a plébánia eddig elkészült felújítási munkálatait. Amikor egy plébánia épületen gondolkodunk, három nagy területet szeretnénk megjeleníteni méltón, korszerűen és a közösség javát szolgáló módon, mondta a főpásztor. A plébánia épületnek hivatali épületnek kell lennie, hiszen a plébániai hivatal működését szolgálja. Biztosítani kell a közösségi teret, ahol a közösségek összejöhetnek, az ünnepeket megrendezhetik. A harmadik funkció pedig a plébános, illetve az itt szolgáló lelkipásztorok méltó lakhatásának biztosítása. Ezt a hármat szeretnénk mindig szem előtt tartani, amikor egy plébánia felújításáról gondolkodunk, hangsúlyozta Udvardy György érsek.

A felújítás a Krisztus Király plébánia hívő közösségének nagylelkű adományaiból és a Veszprémi Érsekség támogatásával valósult meg és a következő hónapokban tovább folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában