Színes programokkal várták a családokat Várpalotán

Kézműves foglalkozások, ügyességi, illetve sportos feladatok is várták a gyermekeket és a felnőtteket a közelmúltban megrendezett családi és gyermeknapon.

Szabó Péter Dániel

Fotó: Szabó Péter Dániel

A rövid regisztráció után a feladatokat ismerhették meg az érdeklődők a polgármesteri hivatal előtt. Innen indultak vaktérkép segítségével az aktív pihenést választó családok a település különböző helyszínein felállított pontokhoz.

– Tizenhárom állomást alakítottunk ki a város területén belül közreműködő szervezetek segítségével. A résztvevőket mindegyik helyszínen feladatok várták, amelyek teljesítését követően apró ajándékokat is kaptak. Ha pedig az összes állomást sikerrel megtalálták és teljesítették, akkor a polgármesteri hivatalhoz kellett visszatérniük, ahol ellenőriztük a menetleveleket, s a gyermekeket további meglepetések várták – mondta el lapunknak Szabó Csilla Valéria projektmenedzser.

A szép, nyárias időt kihasználva sok család látogatott ki a szabadtéri programra.

A hat kilométeres távot többféle módon teljesítették. Volt, aki gyalog vagy babakocsival, de akadtak kerékpározó családok is.

Csapatban és önállóan is voltak vállalkozó kedvűek.

Fotó: Szabó Péter Dániel

Népszerű volt a csillámtetoválás, a kavicskeresés, a gyöngyfűzés és a terápiáskutya-foglalkozás is, de a Várpalotai Rendőrkapitányság által összeállított feladatokat is ügyesen oldották meg a gyerek. A célba érkezés után a feladatokat teljesítők az emléklap mellett egy írószereket és édességet rejtő tornazsákot is átvehettek.

A családi és gyermeknaphoz kapcsolódva vidámpark is várta az érdeklődőket a Gál Gyula Városi Sportcsarnok előtti parkolóban.

A programot egy pályázat keretében több helyi szervezettel karöltve rendezte meg a város önkormányzata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában