Látványos virágládák készültek raklapokból Tótvázsonyban

Sok ember összefogását és keze munkáját dicsérik azok az ízléses, színes virágokkal gazdagon beültetett, rak­lapokból készült virág­ládák, melyek a települést díszítik.

Molnár Sándor

A tó szomszédságába is került egy virágláda

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Összesen 21 embert mozgatott meg az akció, mindenki adott hozzá egy kicsit, elősegítette valamivel a települést szépítő kezdeményezést, aminek eredményeként elkészülhetett négy virágláda. A Tótvázsonyért Alapítvány a raklapokat is támogatásként kapta, csak a növényeket kellett megvásárolniuk. Utóbbit az alapít­vány egyszázalékos adó­fel­ajánlásaiból finanszírozták.

A sportpálya mellett is látható egy színes virágokkal szépen beültetett raklap virágláda Fotó: Molnár Sándor/Napló

Egyelőre három virágládát helyeztek ki a községben. A szépen megkomponált, színes virágokkal, látványos növényekkel gazdagon beültetett raklap ládákból egy került a focipálya mellé, egy a tóhoz, egy pedig a postához, illetve Kövesgyűrpusztán is elhelyeztek egy jól sikerült darabot.

A nyári melegben a növényeket folyamatosan öntözni, gazolni kell, amit Baranyai Magdolna, Himmer Istvánné és Valtner Józsefné vállalt el Tótvázsonyban, míg Kövesgyűrpusztán egy négytagú csapat gondozza majd a vi­rágokat.

A tó szomszédságába is került egy virágláda Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az alapítványnál azt tervezik, hogy jövőre folytatják az akciót, és összesen kilenc virágládát szeretnének kihelyezni a településre. Bár eleinte voltak kétkedők, de szerencsére pozitív a fogadtatása a virágosítási kezdeményezésnek, sőt sokan megállnak, hogy lefotózzák a színes látványosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában