Száz új ruha rászorulóknak

2021.08.31. 14:00

Új ruhákat kapott a veszprémi családsegítő

Vadonatúj női és gyermekruhákat adott át a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek hétfőn egy helyi civil szervezet.

Juhász-Léhi István

20210830 Veszprém Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény. Adományátadás (ruha) Hengedűs Barbara alpolgármester ,Horváthné Kecskés Diána, a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény vezetője és Bakai László, a Mert segíteni jó Alapítvány elnöke Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: PESTHY MARTON

– Régóta támogatjuk a családsegítő intézményt, és mivel egy veszprémi női és gyermekruházattal foglalkozó vállalkozástól felajánlást kaptunk, hogy ők adnak több mint száz új ruhát, és ezeknek tudnánk-e méltó helyet találni, nem is volt kérdés, hogy hová kerül a segítség – mondta az adományról hétfőn Bakai László, a Mert segíteni jó Alapítvány elnöke. A fotón jobról látható Horváthné Kecskés Diána vette át az adományt, a képen balra Veszprém alpolgármestere, Hegedűs Barbara.

Kiderült, hogy a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény vezetése örömmel él a lehetőséggel, így a tanév elején az arra rászorulók őszi ruhákhoz juthatnak, leginkább jó minőségű, márkás farmernadrágokhoz.

Veszprém alpolgármestere, Hegedűs Barbara azt emelte ki az átadás kapcsán, hogy minden hasonló adománynak nagy a jelentősége, hiszen bármit szívesen fogad a családsegítő és gyermekjóléti intézmény. Ráadásul minden család számára az őszi, iskolakezdési időszak megterhelő lehet, ugyanis ekkor megnőnek a családok terhei. Ugyanakkor örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy Veszprém közössége odafigyel a másikra, így minden gyűjtés és adakozás sikeres, válaszra talál; a város bármilyen kezdeményezésre fogékony, amelynek kitűnő példája a mostani segítség is.

Horváthné Kecskés Diána, a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény vezetője azt ígérte, jó helyre kerül az adomány, hiszen több száz hátrányos helyzetű családdal vannak kap- csolatban, akiknek az őszi ruha beszerzése is problémás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában