Családi falunapot és sportnapot szervezett Balatonederics sportegyesülete

Az eseményen Navracsics Tibor kormánybiztos köszöntőbeszédében elmondta, hogy a település a Balaton egyik, eddig kevésbé felfedezett gyémántja.

Tóth B. Zsuzsa

A balatonedericsi családi és sportnapra összegyűlt a település apraja-nagyja

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Az itt élők mernek nagyot álmodni, kezdeményeznek, fejlesztési terveket készítenek, olyan faluban gondolkoznak, amely a szomszédos községekkel és a Balatonnal egységben hazánk egyik legfejlettebb régiójává tudja kinőni magát. Két olyan év áll mögöttünk, amikor a világjárvány miatt sokkal kevesebbet tudtunk találkozni. Most jó, hogy vannak ilyen rendezvények, amelyek során újra élő közösségekké tudnak válni a falvak, az itt élők. Egy közösség erejét pedig az mutatja, ha a vitákat csendben beszélik meg, és hallgatnak azokra, akik az építő munkát vezetik – mondta a kormánybiztos.

Navracsics Tibor kormánybiztos Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Papp János polgármester méltatta a helyi sportklub és annak elnöke, Hanák Miklós munkáját. – A mai eseményt a sportklub szervezte a Magyar falu program támogatásával. Kis közösség az övék a településen, de az életük nem csak a sportról szól, tevékenyen kiveszik részüket a társadalmi munkából is. Végre most együtt lehetünk egy kellemes őszi napon, örülök, hogy a szüreti munkák ellenére sokan eljöttek. A süteményversenyre 14 nevezés érkezett, köszönet azoknak, akik indultak a megmérettetésen, és akik támogatták a mai eseményt – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy a jövőben fejlesztik a tájház környékét, megoldják az épület klimatizálását és fűtését közel húszmillió forintos támogatással.

Hanák Miklós, a sportegyesület elnöke arról beszélt, hogy jó érzés látni a sok vendéget a programon, és megköszönte az egyesület pályázási lehetőségét, amelynek köszönhetően a falu teljes közössége jól érezheti magát e napon. Kérte, hogy tegyék félre a sértéseket a helyiek, inkább fogjanak össze.

A balatonedericsi családi és sportnapra összegyűlt a település apraja-nagyja Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A köszöntők után a megszólalók megköszönték mindazok munkáját, akik a település fejlődését önzetlenül segítik.

A nap során a reggeli ébresztőt a strandon sportesemények követték, asszonyfocira és sétálófocira vártak mindenkit, a tájháznál tábori misét tartottak, Szeleburdi meseszínház és mesefolkkoncert várta a gyerekeket. Süteménysütő versenyt hirdettek, fellépett a Kék Balaton Fúvósegyüttes, majd gulyásparti, bál és tűzijáték zárta a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában