Közel negyvenen próbálkoztak a tizenegyesrúgással Kemenesszentpéteren

Az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság községben lebonyolított területi fordulóján a helyi focicsapat egy korábbi tagja, Kovács János bizonyult a legjobbnak.

Laskovics Márió

Csoportképen a kemenesszentpéteri tizenegyesrúgás résztvevői

Fotó: Sallai Róbert

A Király Gábor fővédnökségével megrendezendő Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság területi fordulóját bonyolították le múlt szombaton a Kemenesszentpéteri SE szervezésében a sportpályán. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében a sport fontosságáról, az elhízás megelőzéséről, a helyi fitneszpark napi ingyenes használhatóságáról beszélt.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében a sport fontosságát az elhízás megelőzését emelte ki. Jobbra Törekiné Takács Beáta polgármester Fotó: Sallai Róbert

Törekiné Takács Beáta polgármester felidézte, januárban kereste meg őt a sportegyesület elnöke, Kardos Attila és edzője, Jakab Lajos azzal, hogy regisztrálnák a községet a bajnokságra, így kötöttek együttműködési megállapodást a rendezőkkel.

Kovács Zoltán és Lengyel Ferenc edző rúgásait Szép Tamás ajkai születésű, korábbi NB I-es hálóőr védte Fotó: Sallai Róbert

A helyszín biztosításáért új kapuhálókkal gazdagodik a község.

Törekiné Takács Beáta polgármester gratulál a győztes Kovács Jánosnak Fotó: Sallai Róbert

– A negyvenhárom jelentkezőből csak páran nem jelentek meg. A közel negyven résztvevő nem csak helyből, de például Budapestről, Győrújbarátról, Pápáról, Sárvárról is érkeztek. Kovács Zoltán és Lengyel Ferenc edző rúgásait Szép Tamás ajkai születésű, korábbi NB1-es hálóőr védte. A nevezők tizenegyeseit pedig a helyi focicsapat kapusai, Herczeg Ákos és Szakács Tamás igyekeztek hárítani. A többkörös forduló hirtelen halállal végződött mindazok számára, akik kihagyták a lövéseiket. Végül négyen maradtak: Mitók Balázs, Keszei Attila, Kovács János és Vincze Dániel. A győztes Kovács János lett, aki a faluból elszármazott, korábban játszott a helyi csapatban – számolt be a sporteseményről Törekiné Takács Beáta polgármester.

Csoportképen a kemenesszentpéteri tizenegyesrúgás résztvevői Fotó: Sallai Róbert

Mint megtudtuk, a továbbjutók szeptember 18-án Mosonszentmiklóson mérettetik meg magukat a megyei fordulóban. Az országos döntőt a Puskás Arénában rendezik meg, ahol Király Gábor, a magyar labdarúgó válogatott korábbi kapusa véd majd. A főnyeremény 10 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában