„Gyereket a Magasba!”

2021.09.16. 11:00

Veszprém is csatlakozik az országos gyerekemeléshez

Országos gyerekemelést rendez idén is a Családbarát Magyarország és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, kiállva a gyermekvállalás és a családalapítás fontossága mellett. Veszprémben is ennek jegyében rendeznek családi napot. Résztvevői csatlakozhatnak az országos rekordkísérlethez.

Rimányi Zita

Oberfrank Pál, Porga Gyula és Héthelyi Réka a sajtótájékoztatón

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A „Gyereket a Magasba!” idei rendezvényének sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az első ilyen akciót – amikor ugyanabban az időpontban országszerte egyszerre emelte magasba gyermekét egy szülő -, 2018-ban szervezték meg. Aztán évente megismételték, csak 2020-ban kellett az online térben megvalósítani a programot a koronavírusjárvány miatt. Idén a fertőzésveszély okán a megszokott tavaszi időpont helyett őszit választottak, de újra élőben találkozhatnak az eseményen a gyerekesek. A veszprémiek is együtt örülhetnek értékeiknek.

Porga Gyula veszprémi polgármester elmondta, a megyeszékhelyen is támogatják, hogy minden kívánt gyermek megszülessen. Az önkormányzat számos kezdeményezése szolgálja szavai szerint, hogy jó és biztonságos legyen a nevelés, több intézmény is segíti, hogy a gyermekek jól és biztonságban érezhessék magukat. Úgy véli, ennek látványos elemeaz egyidejű gyerekemelés, amit Veszprémben 2019-ben szerveztek meg először. „Tudjuk, milyen boldogság, ha családtagjaink körülvesznek bennünket, természetesnek tartjuk, mégis kiáltsuk világgá! – fogalmazott Porga Gyula minél többeket arra bíztatva, hogy csatlakozzanak a rendezvényhez, amit szeptember 25-én, szombaton 11 órakor tartanak meg.

Oberfrank Pál, Porga Gyula és Héthelyi Réka a sajtótájékoztatón
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Héthelyi Réka, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Veszprémi Szervezetének vezetője a programot ismertetve elmondta, hogy 10 órától fogadják a színházkertben az érdeklődőket, ahol 10.30-kor kezdődik Ricsi bácsi táncháza, 11.15-kor a Pegazus Bábszínház Pöttyös mese című zenés bábjátéka. Emellett családi fotófal, játszóház és kézművesfoglalkozások várják a kicsiket és minirobogókat is kipróbálhatnak. Kiderült, hogy nem hivatalos rekordkísérlet lesz pontosan 11 órakor, de a pontos adatok miatt regisztrálják az érkezőket, karszalagot kapnak és önfeledt pillanatokat élhetnek át. A szervezők szeretnék a korábbi országosan tízezres számot túlszárnyalni.

- Apaként sajnálom, hogy nem emelhetem magasba gyermekeimet, mert már nagyok. Színházunk is fontosnak tartja, hogy a fiatalok, a diákok korosztályával kapcsolatot alakítson ki. Érezzük a felelősséget: nekünk is hozzá kell járulnunk, hogy megkapják mindazt, ami nélkül nem érdemes élni – szögezte le Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában