Ismét kiírták az Év balatoni háza 2021 építészeti díjpályázatot

Ismét meghirdeti a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) és a Balatoni Szövetség (BSZ) az Év balatoni háza építészeti díjpályázatot, közölte Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a bírálóbizottság titkára. A pályázatot a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkársága támogatja.

Kovács Erika

Forrás: pixabay

A kiírásra a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területén épült és 2013. január elseje után használatba vett épületekkel lehet pályázni december 15-ig, melyre az év balatoni lakóháza, az év balatoni középülete és az év balatoni üdülő-/gazdasági épülete kategóriában lehet jelentkezni. A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű épületekre. Nem csak új épületekkel lehet nevezni, hanem értéknövelő felújítások, épületbővítések terveit is várják a szervezők. A három kategória nyertese pénzjutalmat kap, és kiosztanak különdíjakat is.

A bírálóbizottságban a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a három balatoni megye építészkamarája, a NABE és a BSZ képviselője dolgozik. A bizottság elnöke Füleky Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkára. A pályázatra elektronikusan lehet nevezni az épületek terveivel, illetve az épületről és a környezetéről készült fotókkal. A kiírást és a nevezési lapot az építészeti díjpályázat honlapján lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában