Tökfaragás és táncverseny interaktív előadással

Balatonfűzfő apraja és nagyja összegyűlt a közösségi házban, hiszen a Tökös családi nap felhőtlen szórakozást ígért minden korosztály számára.

B. Virág Rita

A közösségi ház udvarán és az épületben is nagy volt a sürgés-forgás a Tökös családi napon. Előbb Frici bohóc adott vidám műsort, majd táncversenyt tartottak a vállalkozó kedvű gyerekeknek és felnőtteknek. Közben zajlott a tökfaragó verseny is, s az elkészült műveket kiállították a színpadon. Később a Napraforgó meseszínház lépett fel a Csizmás kandúr című interkatív előadással.

Az udvaron minidodzsem, népi játszóház várta a kicsiket és nagyokat. Az épületben pedig kézműveskedésre vártak mindenkit. Többek között papír sündisznót, csillogó gesztenyeköveket, csuhébabákat, halloweeni tökdíszt lehetett készíteni.

Minden korosztály részt vett a tökös napon Fotó: Balogh Ákos/Napló

S miközben már javában zajlottak a programok, néhány vicces kedvű apuka is lázba jött a tökfaragástól, s az elkészült tökfej még egy szál cigit is kapott fogatlan a szájába.

Volt még édes, tökös sütiverseny is, de azt is meg kell jegyezni, hogy bár a kürtőskalácsos nem nevezett az eseményre, azért a ropogós finomságért mindenképpen jár a taps neki.

Friss hírek Veszprém Megyéből

A dosszié további cikkei

Friss hírek Veszprém Megyéből

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik