Az ünnepség idén is elmaradt

2021.12.22. 14:00

Csomagokat osztott a "toronyban" a Máltai Szeretetszolgálat

Két éve tudtak a Házgyári úti "toronyban" a máltaisok karácsonyi ünnepséget szervezni, a pandémiás helyzet miatt tavaly és idén nem, azonban az ajándékosztás most sem maradt el.

Juhász-Léhi István

Nyári Attila volt az egyik a száz családból, aki csomagot vehetett át Szarka Bélától, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét prog­ramjának vezetőjétől

Forrás: Balogh Ákos/Napló

- A pandémia miatt nem tudunk klasszikus karácsonyi összejövetelt szervezni azért sem, mert a Máltai Szeretetszolgálatnál is van olyan határozat, mely szerint csak érvényes oltási igazolvánnyal lehet hasonló rendezvényeket szervezni – mondta a Naplónak ottjártunkkor Szarka Béla, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét prog­ramjának vezetője. - Azonban az itt élők oltottsága egyelőre nem olyan magas, hogy tudnánk úgy karácsonyozni, ahogy szeretnénk.

Azonban Szarka Béla és munkatársai így is száz háztartásba és családba vitték el a karácsony üzenetét azzal, hogy Adni öröm csomagokat kaptak a lakók hétfőn. Az egységcsomagokat a Máltai Szeretetszolgálat az Intersparral közösen állította össze; a zsákokba a tartós élelmiszerek mellett csokoládé, keksz és tisztítószer is került.

- Ugyanakkor a ház gyerekei személyre szabottan kaptak a Mosolymanóktól is csomagot – magyarázta. - A gyerekek az iskolákban összegyűjtik cipősdobozokban az ajándékot, és rászorulóknak adják. A veszprémi Hriszto Botev Általános Iskola diákjai a torony lakóinak ajánlották fel karácsonyi csomagjaikat, összesen negyvenet. De van még plusz húsz csomag, amit az a korosztály kapott, akik – mondhatni - mindig kiesnek. A 12 és 18 évesekről van szó.

Szarka Béla, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét prog­ramjának vezetője
Forrás: Balogh Ákos/Napló

A ház lakói nagyon várták a meglepetéseket, mindenki örömmel vette át azokat. Érdekes volt viszont, hogy szó szerint hiányzik nekik a karácsonyi ünnepség.

- Nem titok, korábban csak a csomagok érdekelték az itt élőket, ma viszont már azt hallom: „Béla bácsi, nagyon hiányzik az ünnepség!” - újságolta örömmel a sokaknak talán meglepő tényt Szarka Béla. - Ez nagyon jó! Mint minden más közösségnek, így nekünk is kell az, hogy lehessen karácsonyi ünnepség. Hogy együtt lehessünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában