Adventi hangulatban

2021.12.07. 15:00

Ünnepi fényekben pompázik a Thury-vár és udvara

Advent első vasárnapján idén is ünnepi díszbe öltözött a várpalotai Thury-vár, amelynek udvarára ezúttal is sokan eljöttek, hogy együtt hangolódjanak a közelgő karácsonyra. A programsorozat nyitóalkalmán Oláh Gergő énekes és zenekara adott koncertet, míg múlt vasárnap az Alma együttes zenélt.

Szabó Péter Dániel

Lenyűgöző látványt nyújt a Thury-vár díszkivilágítása

Forrás: Szabó Péter Dániel

A szépen kivilágított Thury-vár udvarán az összegyűltek elsőként Fódi Ákos adventi gondolatait hallgathatták meg. – Legyen számunkra ez a várakozás örömteli, reményteli ebben a nehéz helyzetben is, amit most át kell élnünk. Hiszen a remény nem optimizmust jelent, hanem azt az ígéretet, ami mindig beteljesedik, mert nem valamiben remélünk, hanem valakiben kapaszkodunk minden nehézség ellenére – hangsúlyozta a római katolikus plébános, majd Campanari-Talabér Márta polgármester társaságában gyújtotta meg a várpalotai adventi koszorú első gyertyáját. 

Várpalota polgármestere elmondta, az advent lényege az elcsendesülés, a ráhangolódás karácsony ünnepére. – Ez az időszak erről kellene hogy szóljon mindenkinek. Bízom benne, hogy azzal a rendezvénysorozattal, amelyet sikerült összeállítanunk az idei esztendőben, s amire pályázati forrásból tudtunk pénzt szerezni, hozzá fogja segíteni a várpalotaiakat ehhez. 

Oláh Gergő az alkalomhoz illő dalokat adott elő
Forrás: Szabó Péter Dániel

A folytatásban Oláh Gergő énekes, az X-faktor harmadik szériájának győztese lépett zenekarával a színpadra, s adott az alkalomhoz illő dalokat felvonultató koncertet. Az énekes elmondta, nagyon szereti az adventi időszakot, ilyenkor sokkal bensőségesebb hangulatúak a koncertek is. – Az emberi szívek ilyenkor meglágyulnak, s azt gondolom, szükség is van erre az elmúlt évek után. Nagyon örülök annak, hogy a járványhelyzet ellenére egyáltalán tudunk rendezvényt tartani, s remélem, a hideg, téli időben melegséggel sikerült megtölteni a közönség szívét – jegyezte meg Oláh Gergő. 

A Thury-vár udvarán múlt vasárnap az Alma együttes adott koncertet, advent harmadik vasárnapján Caramel énekel majd, míg advent negyedik vasárnapján Wolf Kati koncertezik Várpalotán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában