Vámhegy

2022.04.06. 07:00

Megtisztult a szeméttel csúfított sétaútvonal

Tucatnyi, természetet csúfító csomagolóanyagot lehetett összeszedni egy bakonyi szőlőhegyre vezető szép túraútvonal mellett. Azon a részen, melyet a csesznekiek Vámhegynek hívnak.

Rimányi Zita

Előtte

Fotó: Rimányi Zita

Az ott készült egyik fotón látható, milyen lett szemét nélkül a terület, a másikon a végül kukába kerülő holmikat örökítették meg. 

Röviditalos és kézfertőtlenítős palack, fém sörösdobozok, gyümölcslé doboza szívószállal együtt, papírzsebkendő zacskója. Na meg egy műanyag vállfa, pár koszos nejlonfólia, használt papír zsebkendők. Valaki még használt vécépapír-darabokat is eldobált. 

Utána - Az eldobált hulladék összeszedése után már semmi sem rondítja el a csodás zöld környezetet
Forrás: Rimányi Zita/Napló

A faluképhez illő, fából készült hulladékgyűjtő edény egyébként pár lépésre van attól, ahol a szemetelők megváltak a számukra felesleges anyagoktól. 

Nem volt nagy dolog összeszedni azokat. Nem is volt sok a szemét, de szétszórva mégis belerondított a zöldbe, a tavasz jeleit mutató táj csodás látványába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában