Helyi életstílus

2022.05.05. 23:00

Izgalmas nyersanyagok a szezonnyitó főzésen

A Megfőzzük Almádit Egyesület negyedik alkalommal rendezi meg szezonnyitó rendezvényét, amelyet május 7-én, szombaton tartanak meg.

B. Virág Rita

Ez a gasztroünnep mindig egy játékkal indul. A közönség megszavazza, hogy az egyesület tagjai milyen alapanyagokból készítsenek ünnepi fogásokat. Az alapanyaglistát, amelyből a voksolók választhatnak, hagyományosan Tornyos Balázs séf, az egyesület elnöke állítja össze. Fontos szempont, hogy a hozzávalók frissek és helyi termelőktől beszerezhetőek legyenek, hogy minden egyesületi tag részt tudjon venni az ételkészítésben. Idén a balatoni sudárpontyra, a joghurtra, az eperre és a spenótra szavaztak a legtöbben, így ezeket kell majd felhasználni. A Megfőzzük Almádit! szezonnyitóján valamennyi vendéglátóhely felvonultatja étlapján, megjeleníti kínálatában az elkészített finomságokat. Ezenkívül zenés kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Az egyik legizgalmasabb esemény az odaLökött Költészet címet viselő slam poetry lesz a szökőkútnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában