2022.05.05. 23:00
Izgalmas nyersanyagok a szezonnyitó főzésen
A Megfőzzük Almádit Egyesület negyedik alkalommal rendezi meg szezonnyitó rendezvényét, amelyet május 7-én, szombaton tartanak meg.
Ez a gasztroünnep mindig egy játékkal indul. A közönség megszavazza, hogy az egyesület tagjai milyen alapanyagokból készítsenek ünnepi fogásokat. Az alapanyaglistát, amelyből a voksolók választhatnak, hagyományosan Tornyos Balázs séf, az egyesület elnöke állítja össze. Fontos szempont, hogy a hozzávalók frissek és helyi termelőktől beszerezhetőek legyenek, hogy minden egyesületi tag részt tudjon venni az ételkészítésben. Idén a balatoni sudárpontyra, a joghurtra, az eperre és a spenótra szavaztak a legtöbben, így ezeket kell majd felhasználni. A Megfőzzük Almádit! szezonnyitóján valamennyi vendéglátóhely felvonultatja étlapján, megjeleníti kínálatában az elkészített finomságokat. Ezenkívül zenés kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Az egyik legizgalmasabb esemény az odaLökött Költészet címet viselő slam poetry lesz a szökőkútnál.