Kis ho-ho-horgászok nagy fogása

2022.08.29. 10:00

A pecázás fogásait lesték el, próbálták ki a porvai gyerekek szülők, nagyszülők segítségével

Porvai Pálos-tavi kis ho-ho-horgászverseny – ezzel az elnevezéssel hívta a nyári szünetben a gyermekeket, a családokat közösségépítő kikapcsolódásra az önkormányzat nemrégiben. 

Rimányi Zita

Forrás: Porvai Önkormányzat

Tizenegy csapat nevezett be, mintegy negyvenen gyűltek össze a vidám programra. Nagy lelkesedéssel kezdték el a versenyzést, és a mérlegeléskor szintén volt okuk az örömre. A legnagyobb halat, a hatkilogrammos pontyot Szöllősi Alíz húzta, emelte ki a tóból, a Szöllősi csapat tagjaként. 
A legtöbb hal a verseny során a Madarász csapat szákjába, kosarába került, összesen négyszázöt. A versenyzők együttesen csaknem ezer halat fogtak. A gyerekek, akik a pecázás fogásait lesték el, próbálták ki szülők, nagyszülők segítségével, mindegyiket visszaengedték élőhelyükre. S minden résztvevő emléklapot, kis ajándékot kapott.

– Egy tartalmas élménnyel szerettünk volna megörvendeztetni a szünidejüket töltőket, az egészen kicsiket és szüleiket, nagyszüleiket is. A horgászprogram ebből a szempontból bevált, élményt jelentett a helyieknek. Jó volt látni a kis horgászok arcán a kapásokkor tükröződő sikert – mondta el lapunknak Veinperlné Kovács Andrea polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában